Početna Broj 200 Dopustite da vaš dom čuva PARTIZAN!

Dopustite da vaš dom čuva PARTIZAN!

Pet načina kako da profitirate sa sigurnosnim kamerama za video nadzor

Video nadzor nudi brojne prednosti u svakodnevnom radu. Ne samo da štiti od provala i pljačke (uz kvalitetan Jablotron alarmni sistem), već igra kritičnu ulogu u poslovanju, čineći radno mesto bezbednijim za rad. Ukratko rečeno, instalacija nekoliko pouzdanih sigurnosnih kamera u vašoj firmi ili domu će vrlo brzo imati povraćaj investicije.

1. Smanjeni troškovi osiguranja

Osiguranje preduzeća je jeftinije ako imate video nadzor i alarmni sistem. Važno je uložiti određene mere predostrožnosti kako bi izbegli skupe premije osiguranja. Kada učinite neophodne korake da zaštitite svoje poslovanje od krađe, automatski olakšavate posao osiguranja i za njih postajete mnogo manja obaveza.

2. Nadgledanje toka posla

Da li vaši zaposleni rade u punoj osmočasovnoj smeni, ili drugačije provode vreme? Praćenje zaposlenih nije samo za snimanje krađe. Kada vidite kako provode radno vreme, možete preduzeti mere za povećanje efikasnosti. Ovo je naročito korisno za vlasnike maloprodajnih preduzeća. Samo dva minuta video zapisa mogu puno reći o operativnom modelu vaše kompanije.

3. Izbegavanje nepotrebnih parnica

Najmanje vam je potrebna tužba pokrenuta od strane nezadovoljnog radnika koji se lažno povredio na poslu i tužio preduzeće. Sigurnosne kamere odvraćaju od ovakvih postupaka. Fizičke borbe između zaposlenih ili tvrdnje da je bilo uznemiravanja isto mogu pokrenuti tužbe. Instaliranje kamera štiti vas i vaše poslovanje.

4. Sigurno radno mesto

Zaštita zaposlenih je jednako važna kao i zaštita poslovanja. Sigurnosne kamere treba montirati na ulazima, izlazima, i na parkingu, kako bi stvorili sigurno okruženje za svoje zaposlene. Ne samo da će se osećati sigurnije kada po mraku hodaju do kola, već ova taktika sprečava provalu automobila, vandalizam i druge sitne kriminalne aktivnosti oko vaše kancelarije ili prodavnice.

5. Krađa zaposlenih

Možda je teško zamisliti da bi zaposleni otuđili nešto iz firme, ali to se dešava mnogo češće nego što vlasnici mogu i da zamisle. Prema istraživanju američkog Ministarstva trgovine, oko 75 odsto zaposlenih u nekom momentu ukrade nešto iz firme. Nažalost, jedini način da ih uhvatite u postupku, odnosno da ih sprečite da se nađu u iskušenju, je kamera za nadgledanje. Kada zaposleni znaju da su pod nadzorom, odustaju od opisane akcije.

Leave a Reply