Početna Broj 186 Emotiva XMC-1- Kućni bioskop sa stilom

Emotiva XMC-1- Kućni bioskop sa stilom

Procesor zvuka i video signala za vrhunski ugođaj kućnog bioskopa

blank
ATV & NAUTICA ATV

Postoje kompanije koje proizvode uređaje namenjene specifičnim nišama i odabranoj publici, koja nije spremna na kompromise po pitanju kvaliteta. U audio i video svetu, Emotiva je jedna od takvih firmi. Predstavljamo vam njihov nagrađivani 7.2 procesor sa pretpojačalom, označen kao XMC-1.

Veoma elegantno tamno metalno kućište na prednjoj strani krase plavo prosvetljeni komandni tasteri i LED displej za pružanje najvažnijih informacija. Pozadi je prava „šuma“ analognih i digitalnih konektora za povezivanje sa audio i video-uređajima, koja uključuje čak deset HDMI portova (8 ulaznih i 2 izlazna), USB i mrežni priključak (Ethernet). Naravno, tu je i sedam audio-kanala, sa dodatkom 2 izlaza za sabvufere (odatle oznaka 7.2). XMC-1 pruža podršku za 4K i 3D video, a sadrži i AM/FM radio-prijemnik. Većinu unutrašnjih elektronskih komponenti i čipova proizvodi Texas Instruments, pa iz te perspektive ovaj procesor pre funkcioniše kao moćni specijalizovani računar.

ATV & NAUTICA ATV

Kvalitet zvuka je na vrhunskom nivou, bez obzira na to da li uživate u muzici ili filmovima. Za to se, pored ugrađenih komponenti za procesiranje Dolby i DTS surround zvuka (uključujući i TrueHD i DTS-HD kodeke), brine i naročiti softverski sistem za prilagođavanje parametara konkretnoj prostoriji (Dirac Live LE for Emotiva), a postoji i opcija ugradnje naprednije verzije uz doplatu. Sistem menija za podešavanje i upravljanje uređajem je dobro organizovan i pregledan, a u paketu stiže i praktični daljinski upravljač. Za prikaz menija možete da koristite i TV aparat, pa niste oslonjeni samo na displej na uređaju. Pohvaljujemo i inovativan način za unos teksta biranjem slova iz liste, na primer kada želite da imenujete neki od ulaznih uređaja. Ukratko, XMC-1 je lak za konfigurisanje i prilagođavanje sopstvenom ukusu i potrebama, kvalitet izlaznog zvuka je vrhunski, a odnos cene i onoga što dobijate veoma je dobro odmeren i daleko ispred konkurencije.

Leave a Reply