Početna Home Još veći ultraširoki monitor iz kompanije LG – LG 34UM95

Još veći ultraširoki monitor iz kompanije LG – LG 34UM95

Relativno novi 21:9 standard prihvaćen je na tržištu i za njega definitivno ima interesovanja, iako je u početku izgledao kao eksperiment sa šansama za uspeh 50:50. LG je predvodnik kada je ovaj odnos stranica u pitanju, a granice su pomerene upravo najvećim modelom do sada, dijagonale čitava 34 inča.

Iza šifrovane oznake krije se model visoke klase, koji ima dosta mogućnosti i veoma kvalitetne komponente. Dizajn je u središtu pažnje, s obzirom da će ovaj monitor prvi prihvatiti pratioci novih trendova na IT sceni. Iza dizajna inspirisanog dizajnom kompanije Apple krije se veoma funkcionalan monitor. Zbog dizajna je u drugi plan stavljena praktičnost, u smislu da nema opcije podešavanja položaja po visini niti funkcija obrtanja i naginjanja, što zaista kod ovolikog monitora u izvesnoj meri otežava rukovanje. S druge strane, vizuelni aspekt je sjajan, kao i kvalitet izrade.

LG 34UM95 je ultraširoki monitor koji briljira na polju produktivnosti, gde s lakoćom menja dva odvojena monitora

LG je bio izdašan i na polju konekcija, a od video-ulaza tu su dva HDMI i jedan Display port. Pored njih, treba izdvojiti dva Thunderbolt konektora, USB 2.0 i jedan USB 3.0 port. Pritom, integrisani su i zvučnici solidnog kvaliteta, koji će olakšati upotrebu ukoliko nemate mesta za zvučnike na stolu ili jednostavno želite ovaj monitor da koristite kao multimedijsko rešenje. Kvalitet panela je izuzetan. S obzirom da je reč o IPS tehnologiji, uglovi gledanja su veoma široki i nema promene kontrasta pri gledanju iz ekstremnijih uglova. Koloritet i kvalitet prikaza su odlični, pa ovaj monitor možete da koristite i za obradu video-materijala i fotografija. Velika dijagonala, a pre svega širina omogućavaju da uz rezoluciju od 3840×1440 dobijete sjajan potencijal za povećanje produktivnosti.

monitor-fotka-95_1

Svi koji žele da izbegnu upotrebu dva fizička monitora, uvek mogu da iskoriste LG 34UM95 kao odličnu alternativu. Rad sa više prozora je fantastična stvar, jer imate ogromnu površinu u odgovarajućem formatu, koju ne biste imali sa 16:9 ili 16:10 standardom. Gledanje filmova je takođe pravo uživanje, pa čak i igranje igara. Ekran poseduje neočekivano visok odziv od 5ms za ovako veliku dijagonalu, zbog čega odgovara i gejmerima, posebno u igrama koje nagrađuju veći vidljiv ugao boljom efikasnošću, kao što su vožnje, pucačine i sl.

Velika površina i specifičan odnos stranica čine ovaj monitor savršenim izborom za one koji žele da povećaju produktivnost radeći u velikom broju prozora paralelno.

LG 34UM95 je sjajan izbor za ljubitelje multimedije, produktivnosti, pa čak i određenih igara, i za ovu ciljnu grupu nudi mnogo. Predstavlja odlično rešenje za sve koji žele površinu koju imaju dva monitora, ali ne žele da prave estetski kompromis koji se stvara na sredini. Smatramo da je LG uradio sjajan posao i, iako je cena nešto viša, naše pozitivno mišljenje o
ovom modelu se ne menja. Topla preporuka.

LG 34UM95
Dijagonala: 34 inča
Rezolucija: 3840×1440 px
Panel: IPS
Konekcije: 2 x HDMI 1.4a, DisplayPort, 3.5mm stereo out, 2x Thunderbolt, 2x USB 2.0, USB 3.0,
Zvučnici: Stereo 2 x 7W
Dimenzije: 830 x 173 x 469 mm
Težina: 7,7 kg
Cena: 1.100 evra
www.lg.com

Leave a Reply