Početna Broj 197 Klima za poneti – TEST: Whirlpool PACW9COL

Klima za poneti – TEST: Whirlpool PACW9COL

Praktičan, kompaktan i efikasan mobilni klima uređaj sa odličnim odnosom cene i mogućnosti

Za razliku od klasičnih, fiksnih dvodelnih (split) sistema, pokretni klima uređaji se sastoje od samo jednog uređaja i to ih čini jednostavnim za korišćenje i prenošenje između prostorija ili objekata. Osim korisnika koji žele da jednim uređajem hlade više prostorija ili da klima uređaj nose sa sobom (recimo, kada se tokom leta „evakuišu“ u vikendicu), jednodelne sisteme koriste i oni koji iz arhitektonskih ili nekih drugih razloga nisu u mogućnosti da montiraju split sisteme. Neki pokretni klima uređaji imaju samo funkciju hlađenja, a neki nude i mogućnost grejanja.

Whirlpool PACW9COL je jedan od najkvalitetnijih pokretnih klima uređaja na našem tržištu. Odlikuje se privlačnim dizajnom, kompaktnim dimenzijama i kvalitetom izrade koja je u skladu s renomeom proizvođača. Kao model iz nove Whirlpoolove linije Flow with U, uređaj je jednostavan za pomeranje i lako se prilagođava svakoj prostoriji, bez negativnog uticaja na efikasnost hlađenja (ovo je naročito važno budući da je osnovni nedostatak pokretnih klima manji kapacitet i energetska efikasnost u odnosu na split sisteme). Unapređeni dizajn uključuje praktične i čvrste točkiće koji će bez problema podneti česte selidbe, a pri tome su i veoma tihi.

Kvalitetna elektronika i programske šeme tzv. sistema 6TH Sense (automatska detekcija mikroklimatskih uslova u prostoriji) omogućavaju maksimalno iskorišćenje kapaciteta i optimalno konfigurisanje funkcija za hlađenje, ventilaciju ili odvlaživanje kako bi se podesili željeni uslovi u najkraćem roku i bez previše eksperimentisanja. Važnu karakteristiku ovog uređaja čini i naročiti Whirlpoolov filter (Lytic Enzyme HEPA) koji, za razliku od konvencionalnih filtera, pročišćava čestice i efikasno uklanja najveći broj (do 99,9%) bakterija i čestica iz vazduha koji udišemo. Od ostalih funkcija izdvajamo opciju za isključivanje LED panela tokom noći (Dim Function), u kombinaciji sa tihim načinom rada (smanjuje nivo buke koja potiče od ventilatora i kompresora i do 30%) i poseban program za ujednačavanje temperature u prostoriji (funkcija Sleep Age nudi izbor od četiri programa noćne kontrole temperature). Kad tokom leta „upeče zvezda“, a vama je neophodno brzo rashlađivanje, koristiće funkcija Jet, koja može da spustiti temperaturu za 5 stepeni za samo 10 minuta.

Pitanje koje se nameće kada je reč o pokretnim klima uređajima jeste njihova efikasnost, ili konkretnije, kolika ja maksimalna površina prostoriju koju uređaj kao što je Whirlpool PACW9COL može efikasno da klimatizuje. Iz iskustva možemo reći da se zadovoljavajući rezultati mogu očekivati u prostorijama između 25 i 30 kvadratnih metara (kapacitet klime je 9000 BTU ), uz propisnu instalaciju, odnosno postavljanje klime na idealno mesto u prostoriji, prema uputstvu proizvođača (uređaj je opremljen sistemom za ravnomernu disipaciju vazduha, pa nećete morati da žonglirate s nameštajem tokom postavljanja). Što se fleksibilnog creva za odvođenje toplog vazduha tiče, ono bi trebalo da bude što kraće (ne duže od 3 metra), a može se sprovesti van prostorije kroz prozor ili vrata, dimnjak ili kroz rupu u zidu (prečnik je oko 10 cm).

Whirlpool PACW9COL je, sve u svemu, kompaktan, praktičan i efikasan klima uređaj sa brojnim funkcijama i sasvim prihvatljivom cenom.

Whirlpool PACW9COL
Kapacitet: 9000 BTU
Radni medijum: R410A
Karakteristike: LED displej, sleep funkcija za noćni rad, automatsko podešavanje cirkulacije vazduha, HEPA anibakterijski filter, Jet – brzo hlađenje, indikator napunjenosti posude, tajmer, automatsko čišćenje, termostat na daljinskom upravljaču
Dimenzije: 448 x 744 x 400 mm
Masa: 17 kg

Cena: 35.990 RSD
Kontakt: www.gigatronshop.com

Leave a Reply