Početna Home LG Athena Inverter V

LG Athena Inverter V

blank
ATV & NAUTICA ATV

 

LG Athena Inverter V idealno rešenje za hladne dane

BMW_NextGen_2020_640x157px
BMW_NextGen_2020

Athena Inverter V klima uređaj povećava uštedu energije za čak 80 odsto u poređenju sa konvencionalnim električnim grejalicama

Beograd, 29. oktobar 2012. – Novi LG Athena Inverter V klima uređaji, koji imaju opciju grejanja prostorija kada je spoljašnja temperatura i do -15 °C, dostupne su ove jeseni na tržištu Srbije. Toplotna pumpa Athena Inverter V uređaja obezbeđuje optimalno grejanje u toku hladnih dana uz veću energetsku efikasnost i uštedu električne energije. Athena Inverter V koristi napredne ekološke tehnologije i predstavlja idealno rešenje za smanjenje računa za električnu energiju ove sezone.

Novi Athena Inverter V klima uređaj povećava uštedu energije do čak 80 odsto u poređenju sa konvencionalnim električnim grejalicama i ostalim grejnim telima koja koriste električnu energiju. Koeficijent korisnog dejstva (COP = Coefficient of performance) ovog uređaja iznosi čak 5.6, što je u značajnoj meri iznad koeficijenta koji imaju konvencionalne toplotne pumpe. To znači da Athena Inverter V proizvodi više toplotne energije u odnosu u istu uloženu električnu energiju. Na primer, ovaj uređaj može proizvesti istu količinu toplotne energije kao četiri konvencionalne električne grejalice koristeći samo 20 odsto električne energije koju one potroše.

„Očekujemo da ove sezone Athena Inverter V bude jedno od glavnih rešenja za naše korisnike kada je u pitanje grejanje”, rekao je Jae Won Yu, direktor poslovne jedinice za klimatizaciju i energetska rešenja u okviru kompanije LG Electronics Magyar Kft. „Evropski korisnici generalno pokazuju visok nivo ekološke svesti, ali u isto vreme u uslovima ekonomske krize svi tražimo načine da smanjimo troškove. Ukoliko na ovo dodamo i hladnu zimu koja nas očekuje, Athena Inverter V će pretstavljati logičan izbor za mnoge.”

Pored smanjenja troškova i brojnih ekoloških karakteristika, Athena Inverter V klima uređaji imaju mogućnost zagrejavanja prostorije u znatno kraćem roku i to čak 6,3 puta brže u odnosu na prethodne modele.

Poboljšane tehnološke karakteristike modela Athena Inverter V omogućile su da je ovaj uređaj neverovatno tih, proizvodeći zvuk od samo 17db, što čini život kod kuće mirnijim i prijatnijim. Novi LG Athena Inverter V opremljen je i najnovijom Plasmaster tehnologijom, koja uz pomoć inovativnih honeycomb vazdušnih filtera velikoj meri poboljšava prečišćavanje vazduha, eliminišući razne viruse, a otklanjajući i neprijatne mirise.

Kompanija LG Electronics obezbedila je i punu trogodišnju garanciju za sve kupce klima uređaja.

blank

# # #

Više o LG Electronics, Inc.

LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnološki inovator u potrošačkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i kućnim uređajima. Zapošljava preko 93 hiljade ljudi, koji rade u preko 120 operativnih centara širom sveta. LG obuhvata četiri poslovne jedinice – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, i Air Conditioning & Solutions, sa kojima je u 2010. godini ostvario ukupnu prodaju od od 55.8 triliona korejskih won-a (48.2 milijarde američkih dolara). LG Electronics je jedan od vodećih svetskih proizvođača flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih uređaja, mašina za pranje veša, i frižidera. LG je potpisao dugoročni sporazum o partnerstvu, kojim je postao Globalni i Tehnološki partner Formule 1™, čime stiče ekskluzivnu poziciju i marketing prava kao zvanični dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona i sistema za obradu podataka za ovu globalnu sportsku manifestaciju. Za više informacija, posetite www.lge.rs

Više o LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company

LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution Company (LG AE) obezbeđuje potpuna rešenja na polju grejanja, ventilacije i klimatizacije (HVAC), i kompletna energetska rešenja, u oblastima rezidencijalne klimatizacije (RAC), komercijalne klimatizacije (CAC), solarne enegije i osvetljenja and Lighting širom sveta. Uz lidersku poziciju na svetskom HVAC tržištu i inkorporirane LG tehnologije, LG AE se ubrzano širi i na specijalizovana B2B rešenja kao kompanija sa integrisanim energetskim rešenjima. Zahvaljujući svojim inovativnim tehnologijama, značajnim ulaganjima u istraživanje i razvoj, i efektivnim marketing strategijama, LG AE obara sopstvene rekorde prodaje svake godine od 2000. godine.

BMW_NextGen_2020

Leave a Reply