Početna Home LG zakrivljeni OLED televizor stigao u Srbiju

LG zakrivljeni OLED televizor stigao u Srbiju

Momacki auto – Infiniti HEADER

LG je predstavio uređaj koji zahvaljujući blagom zakrivljenju ekrana u potpunosti eliminiše probleme vizuelne distorzije i gubljenja detalja koje je prisutno kod flat modela. Na taj način, stvoren je najoptimalniji oblik koji zahvaljujući jednakoj udaljenost ekrana u odnosu na polje vida, gledaocu pruža mogućnost da podjednako uživa u prikazu nezavisno od ugla u kome se nalazi.

Uz pomoć 4-Color Pixels i Color Refiner tehnologija, model 55EA980V, koji je tanak neverovatnih 4,3 mm i težak svega 17 kg, emituje mnogo oštrije i pravilnije boje od drugih modela na tržištu. Ono što je jedinstveno kod ovog modela jeste da svaki piksel emituje crvenu, zelenu, plavu i belu boju, umesto standardne kombinacije crvena/zelena/plava, koja se koristi u drugim OLED modelima, kao i na većini ekrana koji se danas proizvode. Ovo omogućava svakom pikselu da kontroliše sopstvenu osvetljenost, tako da je sada moguće dobiti istinsku nijansu i dubinu prikaza. Boje su sada znatno realnije, budući da je odnos kontrasta daleko iznad konvencionalnih vrednosti.

„Sigurni smo da zakrivljeni OLED televizor, koji nudi ultimativni prikaz i kvalitet slike, predstavlja početak nove ere, odnosno tranzicije ravnih ka zakrivljenim ekranima“, izjavio je Branislav Jordanov, marketing menadžer predstavništa kompanije LG Electronics u Srbiji. „Veoma smo ponosni na činjenicu da smo od sada u mogućnosti da i korisnicima u Srbiji predstavimo sve mogućnosti zakrivljenog OLED i Ultra HD televizora, kao i da im na taj način pružimo jedno potpuno novo korisničko iskustvo.”
Pored domaće premijere prvog zakrivljenog OLED televizora na svetu, LG je korisnicima u Srbiji predstavio i nove Ultra HD modele. Uz 84LM960V televizor, koji poseduje ekran dijagonale od čak od 84 inča, kao i dva modela LA970V od 55 i 65 inča iz LG serije Ultra HD televizora. Sa 8 miliona piksela i rezolucijom od 3840 x 2160, četiri puta većom od standardnog Full HD prikaza, LG 84LA9800 pruža nezaboravno vizuelno iskustvo, dok 2.2 audio sistem jačine 310W sa zvučnicima postavljenim sa obe strane garantuje potpuni užitak i savršeno korisničko iskustvo.
Ultra HD modeli manjih dimenzija od 55 i 65 inča iz LA9700 serije poseduju instalirani HEVC (High Efficiency Video Coding) dekoder, zahvaljujući kome se Ultra HD sadržaj može direktno reprodukovati sa USB memorije. Pored toga, modeli iz LA9700 serije poseduju i 4.1 audio sistem (50W) sa Sliding Speaker tehnologijom, koji elegantno „skliznu” iz ekrana tokom korišćenja i vrate se nazad kad je televizor isključen.

Najbolji telefoni 2019