Početna BELA TEHNIKA Miele sudomašine bolje rade

Miele sudomašine bolje rade

Po jednom pranju u Automatic modu može oprati do 14 kompleta sudova za samo 6,5 litra vode. Probajte na ruke oprati toliko sudova za tako malo vode!

Konstantnim inovacijama se postiže stalno poboljšanje pranja, iako je već decenijama svo posuđe nakon Miele „tretmana“ besprekorno čisto. Celokupna ponuda – samostojećih, delimično i potpuno ugradnih sudomašina – pere kao iz snova, bez noćnih mora.

Razlika između delimično ugradne i ugradne sudomašine je što se kod prve vide komande i ekran čak i tokom pranja sudova, dok kod potpuno ugradne nemate pristup informacijama (na primer u kojoj je fazi i kada završava s pranjem) dok mašina radi.

Asortiman
Korisnici uglavnom koriste jedan program za pranje, što je greška. Postoje pet osnovnih programa, koje pokrivaju većinu situacija:
• Blago zaprljano (50°)
• Normal (55°)
• ECO (55°) – trajanje programa je nešto duže, a troši manje vode i struje
• Automatic (služi se senzorom zamućenosti vode, i na osnovu rezultata mašina po potrebi dodaje pretpranje, natapanje, ispiranje… i reguliše temperaturu (od 45 do 65 stepeni))
• Intensive (75°)
Na jačim temperaturama ne treba prati kristal, a srebro, mesing i drvo ne treba prati u mašini uopšte. Ako ste sudove u mašinu dodavali nekoliko dana, onda je dobro uključiti pretpranje. Skuplje sudomašine raspolažu sa dodatnim programima koji povećavaju komfor korišćenja. Neki od dodatni programa:
• Testenina/Paelja za dodatno zaprljanje (spečene) plehove. Uključuje se režim rada na kojem se testenina najbolje otklanja (prava temperatura, odgovarajuće vreme, broj ispiranja, koliko vode se dodaje…). Sve je dugo testirano i ispitano, kako bi dobili savršene rezultate.
• Solar štedljivi program, ako imate solarne panele ili vodu iz toplane
• Higijena – duže čuva poslednju vodu za ispiranje i steriliše suđe
• Ekstra tiho – motor promeni zvuk – pere na manje obrtaja, nešto duže nego inače.

Najnoviji modeli imaju i opciju umrežavanja. Putem aplikacije će moći da se uključi mašina (dok ste van kuće), ali morate je ručno napuniti. Napredniji modeli imaju ugrađeno LED osvetljenje, da bi u slabije osvetljenoj kuhinji videli gde dam je omiljena posuda. U svakom momentu, tokom pranja, ako ste zaboravili da dodate neku posudu, mogu se otvoriti vrata. Voda neće iscureti – čim se vrata otvore ona staje. Mašina na dnu ima dovoljno zapremine za vodu koja je trenutno u opticaju.

Leave a Reply