Početna Broj 185 Može i vertikalno – Siemens iQ700 aspirator

Može i vertikalno – Siemens iQ700 aspirator

Jedan od problema digitalnog doba u kojem živimo je nesrazmera između razvoja tehnologije u nekim oblastima i rešenja koja nisu značajno promenjena decenijama, pa čak i vekovima unazad. Tako u džepu imamo čudo tehnike u vidu najsavremenijeg pametnog telefona dok sedimo na stolicama koje su iste (ponekad i bukvalno) kao one koje su koristili naši preci. To je ujedno i razlog zašto većina ljudi nije svesna da je budućnost već stigla. Zbog toga uvek rado predstavljamo futuristička rešenja za probleme u svakodnevnom životu.

Jedno od njih je i Simensov aspirator, koji je smešten odmah iza ploče za kuvanje i po potrebi se izvlači. Tako smo umesto nepraktičnih aspiratora koji zauzimaju prostor u visećim kuhinjskim elementima ili su okačeni o plafon (sa vidljivim cevima) dobili elegantno i jednostavno rešenje koje je potpuno sakriveno kada se ne koristi. Pri tome je i njegova orjentacija promenjena, pa je sada postavljen vertikalno, sa sve elegantnim hromiranim i crnim staklenim površinama. Model iQ700 nije samo dopadljiv, već je opremljen i nekim funkcionalnostima koje su više nego korisne.

MCSA00551152_LD97AA670_def

Najbitnija je svakako mogućnost odvođenja vazduha, odnosno kuhinjskih isparenja. Snaga ovog aspiratora je 285 vati, sa C* klasom energetske efikasnosti. Metalni filter na bazi aktivnog uglja omogućava pročišćavanje vazduha i zadržavanje masnoća, a može se prati u mašini za pranje sudova. Obezbeđena su dva stepena brzine protoka vazduha – normalni (450 kubnih metara na sat) i intenzivni (710 kubnih metara na sat). Osnovni režim je odvođenje vazduha, ali je podržan i opcioni komplet za recirkulaciju, tako da vazduh kruži unutar prostorije. Pri svemu tome ovaj aspirator je i veoma tih – svega 61 decibel. Za podešavanje se koristi ugrađeni upravljač sa LED displejem i kontrolama osetljivim na dodir. Ponekad ćete iQ700 izvući iz ležišta i kada nije potrebno odvođenje vazduha iz kuhinje, najpre zbog toga što njegovo štedljivo neutralno belo LED svetlo troši malo energije a obezbeđuje bolju vidljivost radne ploče šporeta i mogućnost podešavanja jačine osvetljenja.

18e8e5e32038ef11606fb023b1ad05af

Leave a Reply