Početna Broj 204 Najbolji televizori za SP 2018.!

Najbolji televizori za SP 2018.!

Ne propustite nijedan sekund svetskog šampionata u fudbalu sa ovim fantastičnim televizorima.

blank
Designed by Freepik
ATV & NAUTICA 2020

Verovatno spadate u jednu od dve grupe: Oni koji su samo čuli za šampionat u fudbalu i oni koji jedva čekaju da pogledaju utakmicu. Ako čitate ovaj članak, verovatno spadate u drugu grupu.

Dobre vesti su da postoji mnogo fantastičnih televizora na tržištu, koji će vam pomoći da izvučete maksimum iz svake utakmice šampionata. Malo lošije (ali i dalje dobre) vesti su da postoji toliko mnogo odličnih opcija da pronalazak dobrog televizora nije lak zadatak. Srećom, tu smo da vam pomognemo. Ispod ćete pronaći listu najboljih televizora na kojima možete gledati 2018 šampionat.

„Da li da uzmem velik televizor“? Naravno – ako je moguće uvek izaberite veći televizora (55“ i više), jer sa većim televizorom dobijate širi ugao gledanja. Kada gledate fudbalsku utakmicu na televizoru, često možete videti klupe sa rezervnim igračima. Biranje većeg televizora znači da vidite sve detalje – od individualnih vlasi trave do imena igrača na njihovim dresovima.

OLED televizori obično imaju veoma ujednačenu sliku samo veoma malo efekta „prljavog ekrana“. Ovo je veoma bitno jer tamne tačke, koje se mogu pronaći na drugim televizorima, mogu smetati kada gledate u velike oblasti sa jednom bojom, kao što je na primer zeleni fudbalski teren. OLED TV takođe imaju najširi ugao gledanja, što je odlično kada vam dođu prijatelji da gledate utakmicu. Oni nisu najsvetliji televizori, ali su obično dovoljno dobri za većinu soba.

Da li je stopa osvežavanja bitna? Da. Stopa osvežavanja je bitna prilikom kupovine televizora za gledanje sporta. Fudbal je brza igra i vaš televizor mora biti brz kako bi ispratio akciju. S toga, oštra slika je bitna, a kako bi imali takvu sliku potrebna vam je velika stopa osvežavanja. Visoka stopa osvežavanja doprinosi oštrijoj slici.

blank

Samsung QE65Q9F
TV je malo „dublji“ od onog što smo navikli da viđamo ovih dana, sa sjajnim metalnim stranama koje naglašavaju monolitičan utisak. Možda se ne svidi ljubiteljima trenutnog trenda ultra tankih televizora, ali smatramo da su ovi modeli prelepi.

Q9F model od 65 inča takođe zadržava veoma tanak dizajn tako što sve konektore drži u eksternom boksu koji se povezuje sa televizorom putem jednog tankog, providnog optičkog vlakna. Novi pametni daljinski QE65Q9FAM modela je takođe prelep. Izgleda izvrsno, sa metalno srebrnim detaljima i minimalnim brojem tastera, čineći ga savršenim partnerom za ovaj televizor. Čak i eksterni boks atraktivan sa sjajno crnom bojom ima gomilu opreme.

blank

Trebalo je malo vremena, ali Samsung sada sa pravom može tvrditi da ima zaista dobar televizor sa najnovijim „Eden“ interfejsom. Za početak, isporučuje veliki zbor sadržaja za televizor koji, začuđujuće, zauzima jako malo mesta.

Osim što vam dopušta da prilagodite red ikonica na početnom ekranu, prošlogodišnji dodatak „kontekstualnih“ linkova koji se menjaju u zavisnosti od aplikacije koju koristite je transformisalo brzinu sistema i jednostavnost. Takođe, lepo je videti da se Samsung puno potrudio da ove godine doda uživo funkcije u Eden interfejs.
Još bolje, Samsung je uveo novi sistem glasovne kontrole. Potrebno je samo da izgovorite stvari kao što je „Prebaci na HDMI 1“, „Pojačaj“, „Kanal na gore“, itd. Osim što sada reaguje na glasovne instrukcije, novi sistem glasovne kontrole pokriva ogroman izbor TV funkcija; čak možete podesiti odnos belog balansa i boje, koristeći samo govor. Jedno što nedostaje je prepoznavanje naziva kanala umesto brojeva.

blank

Samsung je polako pretvorio svoj Eden pametni sistem u efektivan i lako prilagodljiv interfejs.

Velik HDR raspon boja QLED sistema podnosi mnogo ograničenije zahteve za bojom i osvetljenjem standardnog dinamičnog opsega sa lakoćom, isporučujući prelepo bogate ali prirodne tonove nasuprot izvanrednog nivoa crnog.

Samsung dodaje detalje bez povećanja buke i naglašava osećaj dodatnih detalja sa veoma akutnim i suptilnim menadžmentom boja. Ultra HD HDR reprodukcija je ono za šta je Q9F napravljen, a s obzirom na Samsung istoriju u HDR oblasti, to nije iznenađujuće.

Samsung je bio prvi brend koji je uveo HDR kompatibilne ekrane, još 2015 godine i od tada je samo napredovao. Njihov poslednji model je savršen primer ovoga. Jačina osvetljenja je povećana na 1500 nita, 50% više od nivoa potrebno za HDR Premijum sertifikaciju, čineći ga jednim od najsvetlijih televizora.

Detalji su prisutni i u najsvetlijim oblastima slike, a boje su neverovatno živopisne i svetle. To znači da čak i sadržaj koji nije HDR izgleda fantastično, zahvaljujući Samsung SDR tehnologiji skaliranja.

blank

Iako smo vrhunac osvetljenja koje je QE65Q9F u stanju da isporuči, opisali kao eksplozivan, to ne znači da je naporan za gledanje. To samo čini sliku realističnijom. Zapravo, nijedan drugi televizor ne može da isporuči toliko osvetljenje i spekatr boja koje naše oči registruju u stvarnom svetu.

Problemi sa kojima se Q9F sreće imaju veze sa gubitkom kontrasta ako posmatrate ekran pod uglom većim od 25-30 stepeni. Samsung je prethodno izjavio da QLED tehnologija može omogućiti uglove gledanja slične onima koji su mogući sa OLED televizorima, ali iz nekog razloga to nije ostvareno.

Sasvim pristojno – čak i odlično za televizor bez vidljivih zvučnika – kada je u pitanju dubina reprodukovanog zvuka bez distorzije ili zujanja, sa veoma pristojnim detaljima i otvorenošću.

Nema dovoljno niskih tonova ili frontalnog projektovanog zvuka kako bi se zaista izdvojio od ostatka ponude, iako govor ponekad postane malo tih i nadjačan ostalim zvukovima. Međutim, dovoljno je dobar, za televizor koji se lako može povezati sa nekim eksternim audio sistemom radi izvanrednog audio iskustva.

PRESUDA:
Samsung QLED televizor ne rešava svako ograničenje LCD TV tehnologije, kao što smo se nadali. U poređenju sa konkurentnom OLED tehnologijom i dalje postoje povremene smetnje pozadinskog osvetljenja a efektivan ugao gledanja je ostao nepromenjen. Međutim, Q9F je takođe postavio nove HDR standarde za jačinu osvetljenja i odziv boja, dok nova struktura panela i vrhunski filteri omogućavaju odlično podnošenje ambijentalnog svetla, čineći ga sjajnim za vaš dnevni boravak.

RAZLOZI ZA KUPOVINU
Izvanredan nivo boja
Veoma jako pozadinsko osvetljenje
Prelep industrijski dizajn
Minimalan broj kablova

Leave a Reply