Početna Home Novi Sony televizori prikazuju veću paletu boja

Novi Sony televizori prikazuju veću paletu boja

blank
ATV & NAUTICA ATV

Nakon predstavljanja noviteta na Sajmu potrošačke elektronike CES 2013, kompanija Sony nedavno je predstavila novu BRAVIA HDTV liniju televizora, kao i dve nove serije LED televizora.

”Sony nastavlja sa pionirskim poduhvatima kada je tehnologija u pitanju, obezbeđujući bogatu, živopisnu i izuzetno realnu sliku vrhunskog kvaliteta”, izjavio je Majk Luis, viši potpredsednik Sony Electronics’ Home Division-a. ”Ove godine Sony ugrađuje svoju audio tehnologiju i u linije TV proizvoda, zajedno sa naprednom OneTouch funkcijom koja koristi NFC tehnologiju i omogućava trenutni prikaz sadržaja sa mobilnih telefona i drugih uređaja.”

Jedna od najvažnijih inovacija u predstavljenim modelima je Triluminos ekran, jedinstven proizvod kompanije Sony koji daje veran i prirodan prikaz nijansi. Zahvaljujući novom pozadinskom osvetljenju i Quantum Dot tehnologiji, novi televizori prikazuju bogate boje sa suptilnim tonovima, dok proširena paleta boja pruža prirodniji doživljaj gledanja uz povećan osećaj dubine.
Pored toga, svi modeli koriste Sony X-Reality PRO procesor slike za oštriji prikaz detalja bez obzira na izvor sadržaja koji se prikazuje. Ove serije takođe sadrže i Motionflow XR tehnologiju koja poboljšava prikaz brzih akcionih sadržaja.

ATV & NAUTICA ATV

Novi modeli Sony televizora poseduju i mogućnost bežičnog povezivanja sa drugim uređajima koristeći One-touch funkciju koja nudi novi način upravljanja. Da biste preuzeli kontrolu nad televizorom, dovoljno je da daljinskim upravljačem dodirnete pametni telefon koji poseduje NFC tehnologiju i bićete u mogućnosti da pregledate sadržaj telefona na televizoru.

Novodizajnirano, cevasto kućište zvučnika, koje je smešteno u kompaktnu jedinicu iza ekrana televizora, reprodukuje bogate basove i niži zvučni opseg srednjih tonova, dajući dodatnu snagu zvuku tokom gledanja akcionih filmova i slušanja muzike, reprodukujući basove poput mnogo većih i glomaznijih zvučnika.

Novi Sony modeli, koji će se tokom maja pojaviti na tržištu, nude jedinstvenu kombinaciju tehnologije i sadržaja, uz realan prikaz slike i poboljšan zvuk. Modeli nove serije biće dostupni u veličinama ekrana od 32, 47 i 55 inča.