Početna Home Pravila za higijensko pranje sudova

Pravila za higijensko pranje sudova

blank
ATV & NAUTICA 2020

Mnogi misle da su toalet ili kupatilo u njihovom stanu mesta gde je većina bakterija, ali to nije tačno.

Najčešće je kuhinja najzagađenija prostorija u domaćinstvu, uglavnom zbog sunđera koji važi za jedno od glavnih legla bakterija.

BMW_NextGen_2020_640x157px
BMW_NextGen_2020

Zato se postavlja pitanje: kako možemo oprati sudove, tako da bakterije, koje su štetne po zdravlje, nemaju kontakta sa hranom koju konzumiramo?
Iz kompanije LG stižu saveti kako da nam čisti sudovi zaista i budu čisti.

Suprotno uvreženom mišljenju, naći ćete više mikroba u kuhinji nego u toaletu.

U mnogim slučajevima sunđeri su ti koji sadrže najveću količinu aktivnih bakterija.
Pored toga, u sunđerima možete pronaći patogene poput salmonele, koliformnih bakterija ili stafilokoka.

Istraživanja su dovela do niza alternativnih rešenja za dezinfekciju kuhinjskih sunđera, poput mikrotalasnog čišćenja ili prokuvavanja, čime se smanjuje količina bakterija. Međutim, ustanovljeno je da će i u najboljem slučaju samo 60% bakterija biti eliminisano.

Bolje rešenje je korišćenje mašine za pranje sudova: pošto ciklusi mašinskog pranja koriste i vruću vodu i topli vazduh za ispiranje i sušenje, oni su efikasniji od pranja sunđerom.

Za efikasno čišćenje potrebne su visoke temperature, zbog čega mašine za pranje sudova kompanije LG sa oznakom TrueSteam nude higijensko rešenje koje vrelom parom dezinfikuje celu površinu posuđa, uz smanjene fleke od vode koje se neretko zadržavaju i ostavljaju tragove.

Moderne mašine za posuđe su se pokazale kao više higijenske, brže i ekološki prihvatljivije rešenje nego ručno pranje.
Prema Energy Star-u, mašinsko pranje sudova uštedi 230 sati godišnje, što je skoro 10 celih dana.

blank

Dobro je imati mašinu koja može ravnomernim nanosima vruće vode da poliva i čisti sudove, jer će konačan rezultat biti mnogo bolji.
Na primer, mašina za posuđe na parnu snagu komapnije LG sa QuadWash tehnologijom ima četiri ravnomerna mlaza, umesto uobičajena dva.

Na taj način ciklusi pranja će polivati napred i nazad, ali i rotaciono, usled čega vodeni mlazovi pod visokim pritiskom prodiru u svaki deo posuđa.
Koristeći EasyRack Plus, možete nameštati dubinu i visinu podloge mašine koja vam najviše odgovara.

Pošto mašina ima wiFi koneckiju, možete skinuti i primeniti dodatne programe čišćenja, a sve to preko LG aplikacije ThinQ.

Ako iz bilo kog razloga ne možete da čistite sudove u mašini, i dalje vam mogu koristiti neki od saveta za ručno pranje.

Često menjajte i dezinfikujte sunđere kako bi sprečili širenje bakterija. Plastična ili silikonska četka je bolja za čišćenje od sunđera, jer se brže suše nakon upotrebe, što umanjuje šansu za razmnožavanje bakterija, a i nemaju mnogo mesta za skrivanje patogena. Kada operete sudove, obavezno ih ostavite da se osuše, umesto da ih brišete krpom.

BMW_NextGen_2020

Leave a Reply