Početna Home Samsung predstavio prvi zakrivljeni UHD televizor

Samsung predstavio prvi zakrivljeni UHD televizor

ATV & NAUTICA 2020

Samsung pruža drugačije iskustvo zabave za korisnike, s novim zakrivljenim dizajnom, UHD modelima i naprednim Smart TV funkcijama


Samsung u 2014. godini pokazuje svoju predanost novim tehnologijama i ubrzanom prihvatanju istih, uvođenjem široke ponude UHD televizora koja uključuje najveći UHD TV na svetu dijagonale 110 inča i širokom paletom modela različitih dijagonala.

„Nastavljajući prošlogodišnje predstavljanje UHD televizora, u 2014. Samsung će biti predvodnik rasta industrije putem značajnih inovacija u kvalitetu UHD slike, revolucionarnog dizajna i ponude za korisnike“ – izjavio je HS Kim, izvršni potpredsednik poslovne jedinice displeja u kompaniji Samsung Electronics. „Spoj našeg zakrivljenog dizajna i UHD kvaliteta slike stvara vrhunsko iskustvo zabave. Samsung je spreman da udovolji zahtevima za UHD potražnjom sa novom ponudom lepo dizajniranih, odlično opremljenih i spremnih za budućnost Smart TV-a“.

S rezolucijom četiri puta većom od Full HD-a, novi UHD TV uređaji pružaju vrhunski kvalitet slike, a svi UHD izvori slike izgledaju spektakularno u kristalno čistoj 4k rezoluciji. Zahvaljujući UHD Upscaling funkciji, koja se nalazi na svim Samsungovim UHD TV uređajima, gledaocima je pružen najbolji mogući kvalitet slike, nezavisno od izvora emitovanja. Odgovarajuća Samsungova tehnologija konvertira Full HD, HD i lošije rezolucije signala u UHD kvalitet putem jedinstvenog procesa u četiri koraka koji uključuje analizu signala, redukciju šuma, analizu detalja te konačno upscaling signala, i zato sve izgleda bolje na Samsung UHD TV uređajima. UHD Dimming tehnologija pomaže u optimizaciji slike tako što obrađuje svaki blok slike i pruža tamnije nijanse crne i poboljšani kontrast.

ATV & NAUTICA 2020

Samsungovi UHD TV uređaji ne samo da podržavaju sve današnje standarde – uključujući HEVC, HDMI 2.0, MHL 3.0 i HDCP 2.2, već su jedini TV uređaji na tržištu koji nude podršku za buduće standarde emitovanja, zahvaljujući Samsungovom UHD Evolution Kitu. Spoljašnja jedinica One Connect Box mozak je TV prijemnika, čime korisnicima omogućava da ga zamene s najnovijim Samsung UHD Evolution Kitom kako bi ostali u korak s poslednjom generacijom UHD standarda i dobili pristup najnovijim tehnologijama koje Samsung nudi. Time korisnici štite svoju investiciju tokom godina.

Samsungov 105-inčni zakrivljeni UHD TV odlikuje se proširenim ekranom, zakrivljenim dizajnom te je najveći ikad napravljeni televizor s bioskopskim odnosom prikaza slike u formatu 21:9. Rezultat navedenog je bioskopski doživljaj u dnevnom boravku. Od 4K sadržaja, do Full HD ili HD izvora slike, sve izgleda bolje na ovom televizoru koji ima 11 miliona piksela za rezoluciju bez konkurencije (5,120 x 2,160 tačaka).

Samsung zakrivljeni UHD televizori serije U9000 pružaju bogato i nenadmašno iskustvo gledanja zahvaljujući zapanjujućem UHD kvalitetu slike, zakrivljenom obliku ekrana i jedinstvenom dizajnu – koji izgleda kao da su postolje i nosači nestali. Sve što ostaje su briljantna 4K slika i širi prikaz koji privlači gledaoce kao nikad do sad. Zakrivljeni TV ima dva puta poboljšani odnos kontrasta slike u poređenju sa klasičnim ravnim ekranom. U9000 serija biće dostupna u varijantama od 78, 65 i 55 inča.

S9 serija UHD televizora narasla je zahvaljujući najvećem ekranu na svetu od neverovatnih 110 inča u UHD kvalitetu prikaza slike. Ova premium serija televizora menja način na koji su se do sada dizajnirali TV uređaji uz pomoć Frame TV koncepta.
Upotrebom Samsungove tehnologije kompresije okvira, okvir televizora je snažan i stabilan u svojoj strukturi, no istovremeno tanak i elegantan. S9 serija biće dostupna u varijanti od 110 inča kao i u prethodno dostupnoj varijanti od 85 inča.