Početna Home Sony MASTER televizori serije AF9 OLED i ZF9 LCD

Sony MASTER televizori serije AF9 OLED i ZF9 LCD

Novi tehnološki najnapredniji Sony televizori MASTER serije AF9 OLED i ZF9 LCD sa ekskluzivnim Netflix calibrated režimom sada mogu da se unapred poruče, a očekuje se da će prodaja u radnjama u Srbiji početi od sredine septembra.

AF9 OLED i ZF9 LCD nude kvalitet slike bez premca zahvaljujući korišćenju više zaštićenih tehnologija i rešenja, pre svega procesorom slike X1 Ultimate sledeće generacije. MASTER serija je naziv koji Sony daje isključivo modelima televizora sa najboljim kvalitetom slike. Cilj kompanije Sony je da proizvede televizor koji je u stanju da prikazuje slike koje verno i u potpunosti prenose ono što je autor sadržaja želeo i MASTER serija pruža kvalitet slike koji se približava kvalitetu profesionalnog monitora u filmskom studiju.

Modeli i serije AF9 i ZF9 MASTER sadrže novi procesor slike X1 Ultimate sledeće generacije. Procesor slike X1 Ultimate može inteligentno da detektuje i analizira svaki predmet na slici preko nove Super rezoluciju baziranu na objektima za izuzetnu preciznost i detalje. Takođe, HDR remaster baziran na objektima je posebno unapređen i sada omogućava da se svaki predmet pojedinačno remasterira da bi se postigli bolja dubina, precizna tekstura i generalno realističnija slika.

Sony tradicionalno radi sa profesionalcima. Sa Sony Pictures Entertainment, od pravljenja moda slike koji ispunjava kriterijume filmskih stvaralaca 2000. godine do nedavne standardizacije HDR i njihovog uvođenja u stvaranje filmova. Za MASTER seriju, u saradnji sa kompanijom Netflix, Sony je uveo Netflix calibrated režim. Ova jedinstvena karakteristika je posebno razvijena kako bi se kod televizora postigao isti kvalitet slike kao kod studijskog evaluacionog mastera u cilju očuvanja kreativne vizije i namere umetnika. Klikom na jednostavne postavke u meniju, Netflix calibrated režim verno reprodukuje vizuelni sadržaj kojim se pomaže da priča oživi, a ljubitelji zabave sada mogu da uživaju u ovom iskustvu kada gledaju svoje omiljene TV serije, filmove, dokumentarce i još mnogo toga na Netflix platformi.

Pored toga, MASTER serija je spremna za CalMAN, napredni softver kompanije Portrait Display koji se koristi za kalibraciju displeja. CalMAN masovno koriste profesionalci kao alat kojim se obezbeđuje kontrola kvaliteta u pogledu strogih zahteva autora sadržaja vezano za emitovanje, produkciju i post-produkciju. CalMAN eliminiše probleme u očuvanju kvaliteta slike tokom celog životnog veka televizora.

I serija AF9 i serija ZF9 baziraju se na operativnom sistemu Android TV, koji vam omogućava da istražite svet filmova, muzike, fotografija, igrica, pretrage, aplikacija i još puno toga. Pretraga glasom u velikoj meri olakšava pronalaženje sadržaja, postavljanje pitanja i upravljanje televizorom. Sa ugrađenim Chromecast linijom digitalnih plejera lako možete da pošaljete sadržaje sa svog pametnog telefona ili tableta na televizor, dok vam pristup Google Play platformi omogućava da uživate u svojim omiljenim filmovima, televizijskim serijama i igricama na televizoru.

Sony televizori serije MASTER AF9 OLED i ZF9 LCD sada mogu da se unapred poruče, a dostava se očekuje od sredine septembra. U Evropi cena modela AF9 OLED od 55“ i ZF9 LCD od 65“ iznosiće približno 3.050 evra, model AF9 OLED od 65“ koštaće oko 4.065 evra, dok će cena modela ZF9 LCD od 75″ iznositi približno 5.085 evra.

Leave a Reply