Početna Home Sony predstavio prvi i najveći 56″ 4K OLED TV na CES-u 2013

Sony predstavio prvi i najveći 56″ 4K OLED TV na CES-u 2013

TL-10 saveta za Instagram HEADER

Kompanija Sony razvila je prvi 4K (3840 x 2160) OLED (organic light emitting diode) televizor. Prototip svog najnovijeg dostignuća sa ekranom od 56 inča, kompanija Sony je izložila na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu.

Prvi i najveći 56-inčni OLED televizor na svetu poseduje 4K rezoluciju zahvaljujući najnovijem oksidnom TFT poluprovodniku i patentiranoj „Super Top Emission” tehnologiji. Uspešno integrisana u druge Sony proizvode, ova „Super Top Emission” tehnologija poseduje visoku moć propuštanja svetlosti i omogućava da se svetlost efikasno izvuče iz OLED sloja. Kombinovanjem ovih Sony tehnologija, kompanija je uspela da proizvede prototip koji poseduje sve funkcije koje se očekuju kod OLED televizora, kao što su visok kontrast, osvetljenost, brzo vreme odziva i prikaz bogate slike čak i uz široki ugao gledanja, i sve to upakovano u visokoj rezoluciji 4K panela.

Najbolji telefoni 2019

Kompanija Sony je već duže vreme aktivno uključena u razvoj i masovnu proizvodnju OLED ekrana. Od predstavljanja prvog svetskog 11-inčnog OLED televizora, 2007. godine, kompanija je u 2011. godini razvila i 17-inčne i 25-inčne monitore za profesionalnu primenu. Kompanija će nastaviti da istražuje OLED tehnologiju, sa ciljem da komercijalizuje svoje nove 4K OLED televizore i tržištu predstavi 4K LCD televizore, poput BRAVIA modela izloženog na ovogodišnjem CES-u. Od snimanja do montaže, kreiranja sadržaja, distribucije i prikazivanja sadržaja, Sony stvara novo jedinstveno 4K vizuelno iskustvo u kojima korisnici mogu uživati na mnoštvo različitih načina.

OLED panel korišćen prilikom izrade prototip 4K OLED televizora razvijen je u saradnji sa tajvanskom kompanijom AU Optronics Corporation (AUO).