Početna Broj 186 Striming svuda oko nas

Striming svuda oko nas

Od skromnih crno-belih početaka, do današnje opcije da se TV gleda bilo kad i bilo gde, televizija je prebrodila mnoge prepreke…

Panasonic TV

Zahvaljujući over-the-top servisima, ove godine će gledanje televizije gde i kad hoćete prevladati klasično gledanje. Od prve demonstracije sredinom dvadesetih godina prošlog veka, televizija je pregurala pet velikih promena, koje su uticale na način na koji se konzumira. Šesta promena donosi striming TV-a svuda.

Od naglog porasta popularnosti tablet uređaja, dnevna soba nije jedina lokacija za uživanje u televiziji, a promenu unose (naj)mlađi gledaoci. Deca mlađa od pet godina gledaju TV više od 2,6 sata dnevno, uključujući i video na zahtev preko tableta i drugih uređaja. Omladina od pet do 15 godina sve više vremena provodi online, a TV se gleda na različitim uređajima, u vreme kada njima odgovara. U 2016. se očekuje nagli porast takvog načina gledanja televizije.

ATV & NAUTICA 2020

Crno-belo
Kada je sredinom pedesetih godina stigla televizija, brzo je postala centar zabave cele porodice. Prvi televizori su bili monogromatski, slika je bila zrnasta, ali je brzo unapređena.

4200

Boja
Čudo zvano boja, je kao standard u Evropu stigao početkom šezdesetih, sa PAL sistemom, a nekoliko godina kasnije je počelo prikazivanje sadržaja. Televizori u boji su nastavili da poboljšavaju kvalitet prikaza, ekrani su bivali veći i veći; kamere sve osetljivije, a emitovanje sa jačim signalom, radi boljeg prijema. Televizije su ulagale u repetitore kako bi pokrili što veću teritoriju gde se može pratiti njihov program.

test-tv-screen-neon-bright-colours

Leave a Reply