Početna Broj 201 Tanji od najtanjih – HP Spectre 13 i HP Spectre X360

Tanji od najtanjih – HP Spectre 13 i HP Spectre X360

Panasonic TV

HP je u protekloj godini bio kompanija koja je ponajviše napredovala na tržištu, beležeći dvocifrene stope rasta. Kada pogledamo koliko je njena ponuda raznovrsna i sveobuhvatna, vrlo lako možemo zaključiti zbog čega beleže uspeh za uspehom. Zastupljeni su u svim segmentima, i ne samo to, već pikiraju na vrh u apsolutno svakoj kategoriji ili niši. Definitivno je reč o gigantu koji nema nameru da stane u jurišu na tron prodaje mobilnih računara.

HP Spectre 13

U tom smislu, modeli Spectre 13 i Spectre X360 u suštini predstavljaju svojevrsnu demonstraciju moći. Reč je o ultratankim i laganim PC računarima, koji su namenjeni sličnoj ciljnoj publici. Dok je Spectre 13 ultimativni biznis ultrabuk za one koji često putuju, dotle je Spectre X360 namenjen sličnoj populaciji, ali koja je navikla da koristi računar na nešto kreativniji način. Naime, on stiže sa ekranom koji se može rotirati za 360 stepeni (otuda i oznaka u imenu), te ovaj takođe nestvarno tanak računar možete koristiti kao ultrabuk ili kao tablet, ali i u nekim dodatnim modovima u zavisnosti od ugla ekrana. U prodajnom paketu će uz njega ići i olovka, tako da će budući korisnici moći da maksimalno iskoriste sve prednosti koje donosi ne samo ovaj hardver, već i Windows 10 Ink tehnologija koja stiže sa poslednjom iteracijom najpopularnijeg operativnog sistema.

Nestvarno tanak, ali po koju cenu?

TOP 5 App za bolje pamcenje
HP Spectre X360

Zaista, kada držimo uređaje u ruci, ne možemo a da ne postavimo sebi pitanje koji su kompromisi tu načinjeni. Između njih ima par suptilnih razlika, ali je apsolutno jasno da ih prati istovetan dizajnerski pravac. Reč je o prelepim, izuzetno tankim računarima, koji ostavljaju upečatljiv vizuelni utisak, bez obzira da li govorimo o čistom, belom Spectre 13 modelu, ili pak o keramički tamnom x360 sa bakarnim linijama. Ipak, navikli smo da mora postojati određeni nivo kompromisa kada je ovakva forma u pitanju… ili se tu nešto promenilo?

Leave a Reply