Početna Broj 195 TEST: HP Elite X3 – Mobilni, laptop i desktop u jednom

TEST: HP Elite X3 – Mobilni, laptop i desktop u jednom

Zamislite da mobilni telefon koristite i kao desktop i kao laptop. Microsoft je to već zamislio umesto vas…

Momacki auto – Infiniti HEADER

Laptop
Dodatak mobilnosti se ostvaruje sa Lap dock-om, a za veliko mobilno iskustvo je dovoljna ultrabook školjka. Spolja liči na regularan prenosni računar, ali svu pamet preuzima od telefona. Ultrabook ima ekran od 12,5 inča, tastaturu i bateriju. Na telefon se povezuje bežično, mada može i preko kabla, ako vam je baterija na telefonu pri kraju, pa želite da je dopunite preko Lap dock-a. Kako je žica opciona, telefon može biti u susednoj sobi dok ste vi s laptopom na sastanku. Vrlo zgodno dokle god ste u bluetooth dometu! Laptop je pre svega namenjen za poslovna putovanja, i u tom slučaju mu teško možemo naći manu. Jako je lagan, ima veliku autonomiju i radi sve što vam treba.

IFA 2019 IN PAGE

Kakav je osećaj dok koristimo Lap dock? Čini nam se da telefonu fali snage da bi valjano pokrenuo aplikacije na prenosnom „računaru“. Ne tvrdimo da se aplikacije ne mogu koristiti, ali je pokretanje sporo, kao i kasniji prolaz kroz opcije. Forma Lap dock-a nas asocira na ultrabook, ali kad pipnemo ekran u želji da upravljamo opcijama na njemu ne dešava se ništa, jer on pre pripada Netbook klasi – ipak je snaga telefona iza cele zamisli – i luksuz ultrabooka je samo naizgled. Lap dock je ok za office i internet. S druge strane, sasvim je u redu da vam se telefon puni na punjaču, a da vi koristite Lap dock da bi završili obaveze. Ako tako gledamo na stvar, sve je super!

Kako je na Lap dock-u potrošač samo ekran, autonomija je dovoljna za nekoliko sati. Na kraćim putovanjima vam ne treba punjač.

Leave a Reply