Početna Broj 195 TEST: HP Elite X3 – Mobilni, laptop i desktop u jednom

TEST: HP Elite X3 – Mobilni, laptop i desktop u jednom

Zamislite da mobilni telefon koristite i kao desktop i kao laptop. Microsoft je to već zamislio umesto vas…

Momacki auto – Infiniti HEADER

Telefon
Elite X3 je predstavljen na prošlom MWC sajmu, ali u njemu kuca srce moćnog SD820 čipseta (izmereni AnTuTu je 115k) i pokreće sve mobilne aplikacije. Polikarbonat i gorila glas u okviru poslovnog dizajna su pravi pogodak. Dobro leži u ruci, ne kliza. Dovoljno je velikog ekrana da na njemu možete da završite u hodu sitnije obaveze. Sa njim dolaze i veoma kvalitetne B&O slušalice, a u telefonu je B&O zvučnik, ako vam smetaju slušalice. Glavne kamere se nećete stideti. Mi smo bili ponosni na naše fotografije, a i drugi su nam se divili na umeću (mada sva zasluga pripada telefonu). Sve pomenuto podržava ogromna baterija, radi nadprosečne autonomije.

IFA 2019 IN PAGE

Ko želi veliki Windows telefon, Elite X3 je pravi izbor. Čak i ako vas ne interesuju dodatne mogućnosti povezivanja s raznoraznom periferijom.

Na kraju…
Ideja je dobra, ali još mora da se radi na njoj. Podržano je veoma mali broj aplikacija za upotrebu na Lap i/ili Desk dock-u, a ni brzina rada nije spektakularna. Zapravo, najbrže je raditi u web pretraživaču, kada se prijavite na onedrive.live.com, gde su vam na raspolaganju najpopularniji Microsoft servisi.

Za sada tvrdimo da je ipak komotnije imati zasebne uređaje (telefon, desktop, laptop), no ni ova redukovana verzija nije loša. Verujemo da će za nekoliko godina, kada telefoni budu još jači, ovaj način rada biti široko rasprostranjen. Do tada, ovo je najbolji Windows telefon…

HP Elite X3
OS: Windows 10 Mobile
Čipset: Snapdragon 820
Memorija: RAM 4 GB, 64 GB, microSD do 2 TB
Kamera: 16 Mpx, 2160p@30 fps; 8 Mpx, 1080p@30 fps
Ekran: AMOLED 5,96″, 1440×2560 px (494 ppi), Gorilla Glass 4
Povezivanje: LTE Cat4, WiFi ac, BT 4.0, GPS, USB type C
Dodatno: IP67, MIL-STD 810, čitač otiska prsta, Windows Continuum, Iris camera, B&O zvučnici
Baterija: 4150 mAh
Dimenzije: 162 x 83,5 x 7,8 mm, 195 g
Cena: HP Elite X3 + Desk dock = 700 EUR; Lap dock = 700 EUR

Leave a Reply