Početna Broj 193 TEST: HP Omen X – Gamecube u paklenom izdanju

TEST: HP Omen X – Gamecube u paklenom izdanju

Za poklonike igranja i vrhunskih performansi, HP je predstavio svoje viđenje vrhunskog gejming računara koji donosi impresivne specifikacije

Panasonic TV

Plus
+ Fantastičan gejming računar
+ Ukupan utisak koji ostavlja
Minus
– Ogromna cena
– Potrebna doplata za veće diskove

Teško je stvoriti jedinstven i prepoznatljiv desktop računar, i upravo smo tim više fascinirani HP-ovim uspehom u tom smislu. Omen X je namenjen onima koji žele samo najbolje, a da predstavlja neki novi nivo jasno je čim se računar otpakuje i ugleda – kocka! Da, Omen X ima oblik kocke postavljene pod prostornim nagibom od 45 stepeni. Ne samo da je vizuelno atraktivna, sa LED osvetljenjem kojim se može upravljati, već je i vrlo praktična, budući da je izdeljena na tri komore koje razdvajaju grafiku, diskove i napajanje u zasebne prostore kako bi se lakše i bolje hladili.

ATV & NAUTICA 2020

Ima se šta i ohladiti. Vodeno hlađenje na Intel Core i7-6700K procesoru je vrh ledenog brega, jer je tu i Nvidia GeForce GTX 1080 grafika, najbrža grafika karta trenutno dostupna tržištu. Na raspolaganju je i 16 GB DDR4 memorije. Sa ovakvom konfiguracijom će sve igre biti mačiji kašalj, ne samo danas, već i u godinama koje dolaze.

Sa strane skladišnog prostora ima i dobrih i ne tako dobrih strana. Za sistemski disk se koristi NVMe SSD u M.2 izdanju, koji je u praksi nestvarno brz i sa kojim Windows 10 Home leti u svakom smislu, što morate da isprobate da biste verovali. Opet, u konkretnoj mašini fali klasičnog prostora za skladištenje, što je mana imajući u vidu cenu, pa preporučujemo dodavanje prostranih hard diskova. Podržani su Dual Band WiFi, Gigabit Ethernet, kao i Bluetooth 4.2.

Ima li računar mana osim cene? U suštini, ne. U paketu dobijate vrhunski skockan računar, u bukvalnom smislu te reči.

HP Omen X
OS: Windows 10 Home
Procesor: Intel Core i7-6700K, 4 GHz
Grafika: Nvidia GeForce GTX 1080
Memorija: 16 GB DDR4
Storage: 256 GB NVMe M.2 SSD
Napajanje: 600W
Povezivanje: Gigabit Ethernet, 802.11ac, Bluetooth 4.2
Masa: 28.2

Cena: 289.990 RSD
Kontakt: www.gigatron.com

Leave a Reply