Početna Broj 194 TEST: LG OLED55E6V TV – Besprekorno uživanje

TEST: LG OLED55E6V TV – Besprekorno uživanje

Već smo govorili o OLED televizorima, ali sada dolazi top model za tekuću godinu, i to iz kompanije LG, koja vodi na tržištu na globalnom nivou.

ATV & NAUTICA 2020
4K ekran, OLED tehnologija, 10-bitni panel sa podrškom za HDR, Harman Kardon zvučnici… verovatno je mnogima sasvim dovoljno ovih nekoliko pojmova koje smo nabrojali da bi stekli predstavu o čemu se radi. Reč je o televizoru – dabome – besprekornog prikaza i kvaliteta slike. Istina, za ovakav užitak je neophodno da se „otvori“ odgovarajuća dugmad i ruka zavuče duboko u džep. Sa cenom od skoro pola miliona dinara, jasno je da će ovakvi televizori još neko vreme ostati van domašaja većine stanovništva, ne samo kod nas.

Ipak, uređaji poput E6V OLED televizora nam pružaju dobar uvid u vreme koje dolazi, i moramo reći da ga sa nestrpljenjem iščekujemo. Biće to vreme besprekornog audio-vizuelnog doživljaja, sa sjajnim OLED ekranima, i neminovno će doći, budući da će cene stalno padati u narednom periodu.

LG E6V oduševljava već po inicijalnom otpakivanju svojom markantnom pojavom. Ne samo da je neverovatno dopadljiv, ali i kompaktan za svojih 55 inča dijagonale, već je istovremeno i nestvarno tanak. Zapravo, njegova debljina bi bila svega par milimetara, da iza panela nije postavljena staklena ploča koja mu daje čvrstinu. Zanimljivo je da ovaj televizor stiže sa ravnim ekranom, naspram zakrivljenih varijanti koje su u poslednje vreme praktično zadominirale u segmentu visoke klase. Inače, svi oni kojima 55 inča nije dovoljno trebaju da znaju da je televizor moguće kupiti i u 65-inčnom izdanju, ali tada cena skače sa oko 4000 evra za 50-ak procenata…

ATV & NAUTICA 2020

Leave a Reply