Početna Broj 198 TEST: LG SUPER UHD TV 55SJ850V – Televizor kome treba odati priznanje

TEST: LG SUPER UHD TV 55SJ850V – Televizor kome treba odati priznanje

Da li smo dostigli vrhunac LED tehnologije? LG sa svojom Nano Cell Display serijom daje izuzetno dobre argumente u prilog toj tezi

ATV & NAUTICA 2020

Ukoliko je OLED van vašeg platežnog domašaja, što bismo sasvim razumeli imajući u vidu njegovu cenu, klasičan LED televizor nije, čak i u tako raskošnom izdanju kakvo je izdanje novog TV-a iz LG-jeve Super UHD serije. Naravno, govorimo u relativnim pojmovima. I dalje se radi o uređaju za koji je potrebno izdvojiti pozamašnu svotu novca.

Ključna reč novog Super UHD televizora je Nano Cell tehnologija. Bez preteranih tehničkih komplikacija, reč je o ostvarenju nastojanja da se kvalitet prikaza učini podjednakim za što širi ugao gledanja. Kada bolje razmislite, zaista i jeste reč o odgovoru na realan problem. Koliko nas je u prilici da gleda televizor iz idealnog ugla? Naravno da ćemo ga gledati pod manjim ili većim uglom, naročito ukoliko ga gledamo sa ukućanima, što je ujedno razlog i zašto se u principu odustalo od zakrivljenih televizora. TV je uređaj koji koristi više ljudi odjednom, makar kada je reč o dnevnoj sobi.

ATV & NAUTICA 2020

Leave a Reply