Početna BELA TEHNIKA TEST: Miele veš mašine – Doktor za veš

TEST: Miele veš mašine – Doktor za veš

Pazite na veš, da vam duže traje.

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Miele veš mašine se nasleđuju od roditelja, pa čak i od babe i dede. Služe decenijama bez greške i tokom svog života operu više veša nego firme za pranje. Najinteresantnije je što veš svaki put zadržava boju i kvalitet posle pranja. Svi Miele korisnici znaju da odeća ne može biti bolje oprana i zato vole da koriste baš njihove mašine za pranje veša.

Technik
Miele je poznat po konzervativnom dizajnu i mirnim bojama, kao i po kvalitetu koji ne odstupa. Iza tradicionalnog oblika se redovno ažurira tehnika, kako bi mašine ostale dosledne svog imena. Provereni materijali se koriste u izradi, a vremenom se dodaje nova tehnika. Saćasti bubanj je od prohroma, ima konus na dole, kako se odeća ne bi kačila za gumu i slučajno iscepala. Dodata sigurnost se ogleda u „dubljim“ vratima, kako bi još više otežala odeći da stigne do gume. Kazan oko bubnja je potpuno metalni, pa je mašina teža od drugih što doprinosi stabilnosti pri visokim obrtajima i temperaturama. Kada se veš pere na 90 stepeni, to je zaista 90 stepeni. Izolacija je odlična i temperatura se zadržava u mašini. Na saću se stvara tanak sloj vode, zahvaljujući čemu veš nežno klizi po površini bubnja i traje duže.

Za kvalitet pranja su najvažnija temperatura, vreme pranja, mehanički rad i deterdžent. Na ovom četvrtom se radilo poslednjih par godina i danas Miele ima svoje deterdžente za beli i veš u boji, Cap dosing kapsule kao dodatnu pomoć za tvrde fleke, a poslednji izum je TwinDos – paket koji sadrži deterdžent i izbeljivač, tj. dve komponente koje čine jedan kompletan deterdžent. U zavisnosti od vrste i uprljanosti veša, mašina određuje tačnu dozu deterdženta. Ako želite da koristite neki drugi „prašak“ i/ili omekšivač, postoje dozeri za takve situacije.

Leave a Reply