Početna Home Revolucija pranja veša – Samsung WW9000

Revolucija pranja veša – Samsung WW9000

Tech Lifestyle TV

Omiljeni program za idealno pranje veša biće Automatsko optimalno pranje

Razlika među veš mašinama do sada se svodila na brzinu obrtaja, kapacitet punjenja i eventualno izbor boje sâme mašine. Samsung je rešio da razbije monotoniju u ovom segmentu, predstavljajući „pametnu“ mašinu za pranje veša. Sve što je potrebno za upravljanje ubačeno je u program koji možete instalirati u svoj telefon, i daljinski možete birati šta, kada i na koji način želite da perete. Sa mašinom se povezujete preko WiFi-a i možete joj pristupiti s bilo kog mesta na svetu. U praksi to znači da možete nekog zamoliti da stavi veš u mašinu, a da vi odradite ostalo.

Untitled-2

Samsung WW9000 ima 22 različita programa. Drugačije će izgledati ciklus pranja za stvari koje su napravljene od pamuka, od recimo programa za sintetiku. Drugačiji su vremenski intervali za pranje, drugačiji za ispiranje, za centrifugiranje… Zato nije poželjno da izaberete bilo koji program i sami odredite temperaturu pranja, broj obrtaja i broj ispiranja. Bitno je odabrati najprikladniji program, da bi veš bio najbolje opran. Za neodlučne, tu je program Automatsko optimalno pranje. Ubacite prljav veš u mašinu i prepustite joj da ga opere najbolje što zna. Svaki put ćete biti zadovoljni rezultatom!

Automatsko optimalno pranje najviše štedi kako na deterdžentu i omekšivaču, tako i na struji i grejanju vode. Naravno da to ne znači da će veš ostati prljav i pun vode, već da će Samsung WW9000 sâm izabrati najbolji program za veš koji je u njoj. Najnapredniji program sve sam određuje – meri količinu veša i njegovu zaprljanost, i prema tome odlučuje koliko će koristiti tečnog deterdženta i omekšivača, koji će program koristiti i koliko mu vremena treba da završi pranje. Na vama je da izaberete kada će mašina da završi pranje.

Nove tehnologije koje koristi WW9000 pružaju joj priliku da na nižim temperaturama opere tkaninu, čime će ona duži vremenski period biti očuvana. Talasasti bubanj je zaslužan za znatno manja fizička oštećenja odeće koja se pere.

Dispanzer za deterdžent i omekšivač predviđeni su za mesec dana pranja, ili za dvadeset prosečnih pranja. Ako nečeg nedostaje, dobićete jasnu informaciju na telefonu ili displeju mašine. Dispanzer koristi isključivo tečni deterdžent, jer njega može precizno da izmeri. Ako insistirate na prašku, dobićete dve posude različite veličine (Samsung vodene kamenčiće), koji idu direktno u bubanj, u koje možete staviti prašak.

Ako vam ipak ne treba upravljanje preko telefona, veš mašini se može pristupiti direktnim kontaktom, preko ekrana osetljivog na dodir. Celokupna kontrola, osim uključivanja mašine i pokretanja pranja, odvija se na monitoru, a preko telefona je moguće i pokrenuti željeni program. Interfejs je vrlo intuitivan i jednostavan za upotrebu. Ako upravljate telefonom, tokom rada mašine na njemu ćete videti iste informacije koje su prikazane na ekranu veš mašine.

S obzirom da je mašina standardnih dimenzija a velike zapremine, u nju je ugrađeno i svetlo, ne biste li lakše videli da li su sitni komadi garderobe ostali u bubnju.

Deset kilograma veša po jednom pranju je i preko dva puta više od malo starijih mašina, iako ima iste spoljašnje dimenzije. Eliminisanjem programatora (njega menja displej osetljiv na dodir), dobijen je dodatni prostor od 10 cm za povećanje bubnja. S obzirom da je mašina standardnih dimenzija a velike zapremine, u nju je ugrađeno i svetlo, ne biste li lakše videli da li su sitni komadi garderobe ostali u bubnju. Mada i staro dobro rotiranje bubnja rukom otkriva svu sakrivenu garderobu.

Samsung Smart Check vrši proveru najbitijih operacija kod sâme veš mašine (status motora, grejača, da li je sa elektronikom sve u redu) i ako dođe do neke greške u radu putem skeniranja displeja identifikuje se greška (nema dovoda vode, nisu zatvorena vrata…), a to je 60 do 70 odsto mogućih grešaka, čime se znatno smanjuje potreba za servisiranjem, jer su greške korisnika tokom rukavanja zapravo i najčešće greške. Ako je u pitanju ozbiljan kvar koji mora da otkloni servis, aplikacija odmah daje kontakt najbližeg ovlašćenog servisa.

 
Samsung WW9000

Dimenzije: 60x85x60 cm
Težina: 87 kg
Kapacitet: 10 kg
Energetska efikasnost: A+++ (-50%)
Buka: 46 dB tokom pranja, 72 dB tokom centrifuge
Brzina: 1.600 obrtaja
Broj programa za pranje: 22
Dodatno: keramički grejač, pametna kontrola, odložen start, WiFi
Cena: 210.000 RSD

 

Leave a Reply