Nekoliko proizvođača je na CES 2022 sajmu predstavilo nove robotske usisivače i brisače podova. Mnogi od njih donose nove tehnologije i poboljšanja, uključujući:

Navigaciju uz pomoć lasera ili kamere za preciznije mapiranje doma

Prepoznavanje i izbegavanje objekata, što znači da nema više zapetljavanja, tumbanja ili zaglavljivanja

Stvarno ribanje podova tokom mokrog brisanja

Sposobnost samopražnjenja i samočišćenja, plus dopuna tečnosti za brisanje

Prepoznavanje direktnog govora, tako da nema potrebe za uređajima kao što su Google Nest ili Amazon Echo

Ta nova poboljšanja se pridružuju postojećim funkcijama kao što su glasovna kontrola, podesivi nivoi sukcije/buke, pravljenje rasporeda brisanja, mapiranje doma za kontrolu u svakoj od soba i kombinovani modeli za usisavanje i brisanje.

U nastavku pogledajte najinteresantnije nove robotske usisivače sa CES 2022 sajma.

Dreame Bot W10

Veličine omanjeg pomoćnog stočića, Dreame Bot W10 je kombinovani robot usisivač i brisač podova koji ima sopstvenu kompletnu stanicu za pranje, ispiranje i dopunu. Stanica izgleda šik i elegantno i podseća na malu garažu za vaš usisivač. Ovo je bez sumnje najlepši robot usisivač i brisač podova sa CES 2022 sajma, uprkos njegovoj veličini. On se parkira u svoj mali „stan“, vodi računa o svakodnevnom održavanju a potom može da se zaputi na svoje dnevne zadatke.

Za brisanje koristi dve rotirajuće četke sa donje strane, što je novitet među robotima usisivačima. Ta dva jastučića za ribanje proizvode znatno veću frikciju i čine mnogo više da uklone prljavštinu sa poda nego što običan robot brisač podova to radi, jer većina drugih modela samo vuku vlažnu krpu od mikrofibera po podu.

Sa lidar i SLAM navigacijom, plus tehnologijom za opažanje tepiha koja pojačava sukciju kada uređaj naiđe na tepih, Dreame Bot W10 nudi neke prilično zanimljive sposobnosti.

Ecovacs’ Deebot X1 linija

Brend Ecovacs se već neko vreme oprobava u pravljenju dual robota usisivača i brisača podova i bio je jedan od prvih brendova koji je koristio automatsku kantu za prašinu u koju robot istresa ono što je pokupio radeći svoj posao. Nova linija ove kompanije, po imenu Deebot X1, zapravo se sastoji od tri robota sa sličnim setovima funkcija: Deebot X1 Omni, Turbo i Plus. Samo Omni i Turbo čiste i dopunjuju rezervoar za tečnost za brisanje podova, a pored toga i suše jastučiće za brisanje, čineći da ceo sistem bude čist i oslobođen neprijatnih mirisa, i da jednostavno ne vuče prljavi, ofucani jastučić po vašem podu.

Ovi novi roboti takođe koriste tehnologiju za prirodnu obradu jezika, što znači da možete da preskočite Google Asistenta i pričate direktno sa svojim robotom.

Roborock S7 MaxV Ultra

Iako bazna stanica koju je za svog robota dizajnirala kompanija Roborock izgleda utilitarnije od one koju je dizajnirala kompanija Deebot, ona ima mnogo istih funkcija. Može da isprazni kutiju za prašinu iz usisivača, dopuni rezervoar za brisanje podova čistom vodom pa čak i pređe uređajem za ribanje preko jastučića kako bi oni bili čisti, suvi, vazdušasti i spremni za akciju.

Novi kompjuter koji pokreće S7 MaxV Ultra čini da on čisti 70% brže i do 22% preciznije, što znači manje skrivenih gromuljica prašine.

TCL Sweeva 6000 i 6500

Dva najnovija robota kompanije TCL su ono što biste nazvali novim prosekom u pogledu tehnologije robota usisivača. Ovi uređaji su prosto usisivači, nema brisanja podova, a verzija 6000 nema stanicu za automatsko pražnjenje prljavštine, dok verzija 6500 ima. Oni dolaze sa sada već standardnim nizom funkcija za robote usisivače uključujući pametno mapiranje, pravljenje rasporeda i glasovnu kontrolu preko Google Asistenta ili Alexe.

Imaju i podesivu sukciju (Standard, Turbo i Max režimi) tako da možete da temeljno očistite podove na najjačem režimu ili pustite robota da radi u tišini kada je vreme za odmor.

Tineco Carpet One pametni čistač tepiha

Novi Carpet One čistač tepiha i tapacirunga kompanije Tineco je stojeći čistač tepiha kojim se mora upravljati ručno, bilo da ga gurate preko tepiha ili koristite nastavke da skinete mrlje sa tapaciranog nameštaja. Ono gde pametna tehnologija stupa na snagu jeste u iLoop pametnom senzoru kompanije Tineco, koji „vidi“ posebno prljave i uflekane oblasti i obeležava ih raznobojnim LED svetlima.

Tu je i Power Dry funkcija koja još podrobnije izvlači vodu iz tepiha i tkanine nakon čišćenja. Merač suvoće detektuje vlagu i prikazuje očitavanje na LED ekranu kako biste znali da li možete da sednete a da ne završite sa mokrom zadnjicom.

Ovi novi usisivači, brisači podova i čistači tepiha mogu vam pomoći da podignete čišćenje podova u vašem domu na novi nivo.

Prethodni tekstVolta Trucks je udružio snage sa kompanijom HERE kako bi ponudio navigaciu u poslednjoj deonici isporuke
Sledeći tekstMagic 4

Leave a Reply