Početna Broj 185 Transformacija elektronskog plaćanja – Master Card

Transformacija elektronskog plaćanja – Master Card

Kako svet oko nas postaje sve više digitalizovan, istim putem se kreće i ekspanzija e-trgovine, odnosno transformacija online plaćanja. Ono što potrošači žele i šta zahtevaju od prodavaca jeste jednostavnija i unapređena online kupovina.

Potrošači tokom online kupovine koriste različite platne kartice i uređaje, a prilikom njihove upotrebe očekuju bezbednu transakciju. Najčešći razlozi napuštanja online kupovine jesu neadekvatne lozinke, njihovo zaboravljanje, kao i vremenska ograničenost transakcije. Veliki broj kupaca želi da se lozinke zamene nečim pogodnijim, a što će pružiti isti nivo zaštite. Takođe, postojeće metode za potvrdu identiteta na mreži mogu udaljiti korisnike od sajtova maloprodavaca. Ovaj korak često može biti dugotrajan i potencijalno dovesti do smanjenja ili odustajanja od kupovine.

Inovacijama na ovom polju istakla se kompanija MasterCard platformom za digitalno plaćanje MasterPass, koja pojednostavljuje online kupovinu. Ova platforma omogućuje korisnicima da korišćenjem bilo koje MasterCard platne kartice jednim klikom obave kupovinu, bilo da je ona online ili u prodavnici. MasterPass je digitalno rešenje za plaćanje koje se koristi u 25 zemalja širom sveta, uključujući od nedavno Nemačku, Belgiju, Mađarsku, Tursku i Izrael. Više od 250.000 trgovaca širom sveta je prihvatilo MasterPass rešenje, a broj transakcija u poslednjih šest meseci u Evropi raste u proseku 40 odsto mesečno.

MasterPass_1

MasterPass omogućava korisnicima, da u okviru digitalnog novčanika, čuvaju informacije o svim platnim karticama, ali i lične informacije na jednom bezbednom mestu. Koristeći MasterPass, korisnici mogu da uštede mnogo vremena i bez ograničenja da koriste MasterPass na više uređaja gde god se nalazili. Činjenica je da pojedini potrošači odustaju od online kupovine u poslednjem trenutku jer je proces suviše komplikovan i zahteva mnogo vremena. MasterPass je jednostavan, brz i pogodan odgovor na taj problem, čime će pomoći trgovcima da povećaju prihod i smanje troškove. Takođe, MasterPass predstavlja i podršku programima lojalnosti, koje trgovci nude potrošačima, jer se može implementirati u postojeći sistem.

MasterPass već sada transformiše i oblikuje online i mobilnu kupovinu, a korisnicima nudi tehnološki napredan i bezbedan način plaćanja.

O kompaniji MasterCard
Kompanija MasterCard www.mastercard.com, je tehnološka kompanija koja posluje u okviru svetske platne industrije. Predstavljamo najbržu platnu mrežu na svetu koja povezuje vlasnike kartica, finansijske institucije, prodavce, javne uprave i poslovne subjekte u više od 210 zemalja. Proizvodi i rešenja koja nudi kompanija MasterCard čine svakodnevne trgovačke aktivnosti – kao što su kupovina, putovanje, poslovanje i upravljanje finansijama – jednostavnijim, bezbednijim i efikasnijim za sve.

Leave a Reply