Početna Home Ulaznica za vrhunski Hi-Fi doživljaj – Naim UnitiQute 2

Ulaznica za vrhunski Hi-Fi doživljaj – Naim UnitiQute 2

blank
Panasonic TV

Ljubiteljima kvalitetnog zvuka koji prave prve korake u svet haj-faja nije nimalo jednostavno. Pored raznovrsnih tehničkih karakteristika, cena i mogućnosti, taze audiofili suočeni su sa večitim pitanjem – koje rešenje je najbolje za početak. Kompanija Naim upravo njima nudi jedno takvo, sveobuhvatnu i kvalitetnu opciju na koju mirne duše mogu da potroše novac. U pitanju je UnitiQute 2, pretpojačalo sa dva analogna ulaza, pet 32bit/192kHz digitalnih ulaza i karakerističnu Naimovu „muzičku notu“, koja njihove proizvode postavlja visoko na listi želja svakog Hi-Fi poštovaoca.

U poređenju s prethodnom generacijom ovog pretpojačala, spoljašnje izmene su praktično minimalne, a prava poboljšanja kriju se ispod poklopca. Novi tjuner sada prihvata FM, DAB i DAB+ signal, postoje opcije za mrežno povezivanje (kablom ili bežično za povezivanje na internet radio i UPnP servere), a tu je i USB port koji će „ugostiti“ iPod, odnosno vaš omiljeni MP3 plejer (USB audio veza je digitalna, pa je kvalitet zvuka koji se na ovaj način isporučuje pojačalu optimizovan na odgovarajući način). Što se formata audio zapisa tiče, podržani su audio-fajlovi rezolucije do 192 kiloherca i 32 bita, u formatima WAV, FLAC, ALAC, MP3, AAC i Windows Media.

ATV & NAUTICA 2020

UnitiQute 2, kao što smo napomenuli, raspolaže sa ukupno pet digitalnih ulaza (po dva koaksijalna i optička i jedan mini-optički na prednjem panelu) i dva analogna ulaza (jedan stereo RCA i jedan 3,5-milimetarski minidžek na prednjem panelu), a postoji i izlaz za povezivanje dodatnog pojačala snage ili aktivnog sabvufera. Za slušalice je predviđen 3,5-mm izlaz na prednjem panelu. Integrisano pojačalo raspolaže sa 30 vati po kanalu, pri otporu od osam oma obezbeđuje pun kvalitet i savršenu definiciju zvučne slike, karakterističnu za uređaje renomirane britanske kompanije. Unapređenja su vidljiva i na novom firmwareu, koji omogućuje sinhronizaciju do pet mrežnih plejera u tzv. Party režimu, kao i druge funkcije. S druge strane, upravljačka aplikacija za Android uređaje još uvek ne postoji, već samo za Apple.

Uređaj smo testirali na više različitih zvučnika i, da sumiramo utiske u jednoj rečenici, ostali smo zapanjeni snagom i impresivnim kvalitetom zvučne slike u svim frekvencama, nezavisno od jačine zvuka. Zaista impresivan kvalitet koga, ruku na srce, nismo očekivali od ovako kompaktnog i pristupačnog uređaja.

Sve u svemu, UnitiQute 2 je uređaj koga možemo toplo preporučiti bilo početnicima, bilo iskusnijim audiofilima koji tragaju za dodatnim, pristupačnim pojačalom. Vrhunski kvalitet izrade, jednostavnost korišćenja i beskompromisni kvalitet zvuka nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Cena: 1450€
www.one-hifi.com

Leave a Reply