Početna Home Ultraširoko – LG 29EA93 UltraWide

Ultraširoko – LG 29EA93 UltraWide

Panasonic TV

Prvi komercijalni monitor sa ekranom čije su stranice u „filmskoj“ razmeri 21:9 donosi preko potrebno osveženje na tržištu


Za monitore se ne može reći da predstavljaju naročito „uzbudljive“ periferije. Novi modeli uglavnom se takmiče dizajnom, niskom cenom, udobnim gabaritima i ponekim marginalnim tehnološkim inovacijama kojima se kupci ne rukovode često tokom kupovine. No, kada je LG EA93 UltraWide u pitanju, priča je potpuno drugačija.

Ovaj 29-inčni IPS ekran rezolucije 2.560×1.080 piksela sa LED osvetljenjem i stopostotnom sRGB gamom nikoga u redakciji nije ostavio ravnodušnim. Radoznalo zagledanje brzo je preraslo u polemiku oko toga kome bi ovakav monitor bio od najveće koristi – dizajnerima, igračima, korporativnim multitasking „kravatašima“ ili pasioniranim ljubiteljima sedme umetnosti. Pošto je svako u ovom monitoru „našao sebe“, zamolili smo nekoliko profesionalaca da sa nama podele svoje utiske posle nekoliko dana druženja s monitorom ultraširoke dijagonale (v. antrfile). No, vratimo se našoj „disekciji“.

Osim neobičnih proporcija i visoke rezolucije prikaza, LG 29EA93 nudi čak četiri USB 3.0 konektora, Dual Link-up funkciju (mogućnost istovremenog povezivanja i prikazivanja sadržaja sa dva različita izvora – računara, kamere, telefona, plejera) sa odgovarajućim DisplayPort priključkom (jedan od dva izvora mora biti povezan na ovaj način), kao i dva HDMI porta od kojih jedan podržava MHL – opciju za prikazivanje slike i zvuka s mobilnog telefona na ekranu monitora.
…više u Tech Lifestyle Mart 2013
https://itunes.apple.com/app/tech-lifestyle-adria/id577776852?mt=8

ATV & NAUTICA 2020

Autor: Aleksa Živić