Početna Broj 185 Univerzalno univerzalni daljinski upravljači

Univerzalno univerzalni daljinski upravljači

Pored univerzalnih aplikacija, većina proizvođača telefona ima sopstvene aplikacije koje zamenjuju daljinski upravljač, kao i neki proizvođači televizora. Pomenućemo dva primera.

LG ima aplikaciju Quick Remote (ili QRemote, u zavisnosti od verzije telefona koji imate), koja radi po sličnom pricipu. Na početku podešavanja odaberete čime želite da upravljate i dobijate virtuelne tastere na ekranu. Na vama je da uperite telefon u uređaj (TV, DVD/blu-ray plajer…) i da zahtevate reakciju. Da bi tasteri bili komotni za korišćenje, uglavnom imate na raspolaganju nekoliko ekrana, sa grupisanim komandama. Za korišćenje ove aplikacije je potrebno da telefon poseduje IC port.

Philips je aplikaciju namenio svima koji imaju telefon i njihov pametni TV. Podvlačimo „pametni TV“, jer mora biti prijavljen na kućnu WiFi mrežu da bi ga telefon „video“. To konkretno znači da ne možete uključiti TV putem telefona, jer tada još nije na lokalnoj mreži. Upravljanje je komfornije nego na originalnom daljincu – tasteri su veći i organizovani po grupama, a na raspolaganju je i qwerty tastatura, što je mnogo komotnije od numeričke na daljinskom upravljaču.

Leave a Reply