Početna Home Vrhunski laptop za intenzivan rad – Asus G771

Vrhunski laptop za intenzivan rad – Asus G771

Kompanija Asus je pripremila novu ediciju svojih računara G serije. Za razliku od modela na koje smo navikli u proteklim godinama, ovaj put G771 ne dolazi inspirisan „stealth bomber“ dizajnom, već u tradicionalnijem obliku. Ipak, cela mašina je veoma agresivno dizajnirana, i nijednog trenutka nećete imati dilemu kojoj je populaciji namenjena. Tome doprinose kako izuzetno elegantna kombinacija crne i crvene boje aluminijuma, tako i veliki svetleći Republic of Gamers logo na poklopcu. Sličan dizajn se proteže i kroz unutrašnjost, sa pretežno crnom bojom i crvenim detaljima.

Asus G771 će savršeno ispuniti sve vaše potrebe.

Bombastičnosti utiska doprinosi izuzetno atraktivno pozadinsko osvetljenje tastature crvene boje. Ni iskustvo u korišćenju ne zaostaje, budući da su tasteri izuzetno dobri i prijatni za kuckanje. Tačped je veliki, ali i nešto glasnijeg klika. Ekran je izuzetan adut ovog laptopa! Na dijagonali od 17,3 inča dobijate Full HD (1920 x 1080) rezoluciju, IPS panel veoma visoke osvetljenosti i uglove gledanja od 178 stepeni! U svakom slučaju, odličan ekran koji obezbeđuje visok nivo uživanja u igrama.

No, šta izdvaja gejming laptopove? Kada se podvuče crta, to je svakako hardver. U tom pogledu, G771 itekako ima čime da se podiči. Procesor je četvorojezgarni Core i7-4702HQ, koji nominalno radi na 2,2 GHz, ali se po potrebi njegov takt automatski podiže do 3,2 GHz. U kombinaciji sa 16 GB memorije, visok nivo performansi je zagarantovan. Tu je i Nvidia GeForce GTX 860M, prva mobilna (i uopšte, ne samo mobilna) grafika bazirana na Maxwell arhitekturi. Nominalno pripada višoj srednjoj klasi, stiže sa 640 šejder procesora i sa čak 4 GB GDDR5 memorije koja radi na efektivnih 5 GHz! Sve u svemu, sjajne performanse su zagarantovane.

Mnogi proizvođači zaboravljaju da su performanse čipova jedno, a performanse računara kao celine nešto sasvim drugo, posebno kada govorimo o utisku koji se ostavlja na korisnika. Stoga se Asus potrudio da njegov računar ispuni visoke kriterijume i u parametrima koji nisu možda „na prvu loptu“ najbitniji za jednog gejmera. Za početak, tu je izuzetno brzi M.2 SSD kompanije Samsung, na kome je smešten Windows 8.1 operativni sistem i kome je prosečna brzina preko 600 MB/s! Trebamo li uopšte da komentarišemo kakav je subjektivni utisak performansi kada OS držite na takvom disku? Kada je prostor za skladištenje u pitanju, tu je Hitachi hard disk od 1 TB, a u računaru postoji još jedan slobodan slot za 2,5-inčne diskove. Dalje, audio sistem potpisuje Bang & Olufsen, a implementirana je Sonic Master Premium tehnologija za maksimalni užitak i na tom polju. Optički uređaj je implementiran, i to Blu-ray Combo kompanije Matsushita, pa korisnici mogu da uživaju u Blu-ray filmovima. Kvalitet izrade računara je takođe vrhunski. Svi ovi detalji dodatno doprinose izuzetno pozitivnom utisku prilikom korišćenja G771 laptopa. Jedina stvar koja malo spušta utisak je nešto slabija baterija na semplu koji smo mi dobili za testiranje. Ovakve mašine mogu komotno da dobace preko pet sati kada ih „iskopčate“, ali smo mi izmerili svega oko tri sata autonomije.

Sa masom od 3,32 kilograma, on jeste težak, ali nije mnogo teži od standardnih „sedamnaestica“, a pri tome je znatno lakši od, recimo, G750 top modela čija masa ide i do 5 kilograma, te je dosta pogodniji za prenošenje – u okvirima gejming kategorije, razume se. Ipak, mišljenja smo da G771 treba posmatrati kao vrhunski multimedijalni i veoma dobar igrački laptop.

PLUS
– Kvalitet izrade, dizajn, performanse
– Odličan ekran

MINUS
– Upitna cena
– Windows 8 nije za svakoga

ASUS G771
OS: Windows 8.1
Procesor: Intel Core i7-4702HQ, 2,2 GHz
RAM: 16 GB DDR3
Disk: SSD 256 GB + HDD 1 TB
Optika: Blu-ray Combo
Grafika: GeForce GTX 860M, 4GB DDR5
Ekran: IPS, 17,3”, 1920×1080 px, mat
Povezivanje: WiFi, Ethernet, Bluetooth
Portovi: 4xUSB 3.0, HDMI, mini DisplayPort, RJ-45, audio, čitač memorijskih kartica
Masa: 3,32 kg
Cena: uzorak
www.asus.rs

Leave a Reply