Početna Broj 196 Zamislite 3D štampač za picu

Zamislite 3D štampač za picu

Zamislite svet u kojem možete imati bilo koju hranu na dohvat ruke i to samo za 6 minuta. Amerikanci su došli na ovu ideju, a ona je sada i ostvariva uz pomoć BeeHex robota. Sve počinje sa aplikacijom za mobilni telefon. U aplikaciji imate da izaberete razne opcije, kao što su veličina pice, salama/kobasica, kečap, sir… Nakon što izaberete kakvu picu želite, robot se baca na posao. Za samo 60 sekundi robot pravi picu i obaveštava vas da treba da je stavite u šporet. Nakon pet minuta dobijate ukusnu picu. Ako ste umetnik, aplikacija ima još jednu savršenu opciju za vas. Slikajte neki predmet i tu sliku ubacite u program, i robot će pokušati da napravi isto to, uključujući oblik i ivice. BeeHex je dobio $125.000 od NASE kako bi nastavili razvoj ovog projekta.

NASA smatra da bi ovo bilo odlično da se koristi prilikom slanja astronauta u svemir u vakuumskom prostoru. NASA će ovog robota koristiti u misijama na Marsu. $125.000 je samo mala cifra; BeeHex već ima osiguran mnogo veći iznos kako bi reklamirali njihov prvi proizvod 3D Kuvar. Verovatno mislite da ova hrana i nije baš toliko zdrava? Hrana koju robot napravi je ista kao i ručno napravljena. U robota je potrebno staviti sve sastojke koje bi i mi koristili da pravimo određenu vrstu hrane, tako da se u vašem jelu neće nalaziti ništa za šta vi ne znate.

Ovakvi roboti bi mogli da zamene ljude u kuhinjama, njegova primena bi bila široka. Veliki restorani bi možda zamenili kuvare sa ovim robotima.

Leave a Reply