Početna Broj 194 Call of Duty: Infinite Warfare

Call of Duty: Infinite Warfare

Call of Duty u svemiru – treba li išta više reći? No, ukoliko ste se ikada pitali kako izgleda futuristička borba odgovor bi bio – zapanjujuće isto...

ATV & NAUTICA 2020
Ljudskoj se rasi ne može ugoditi, pa je morala da se raštrka po okolnim planetama u trci za resursima. Zombijima se ne može udovoljiti, jer je njihova glad neutešna. Najzad, drugi igrači se ne mogu podmiriti jer im nikad nije dosta napucavanja. Otuda tri osnovna moda CoD: IW igre – kampanja, kooperativni i multiplej. Sve funkcioniše po oprobanom receptu. Osnovu kampanje čini priča o antagonizmu dva zavađena dela zemaljske rase – ujedinjenom čovečanstvu i odvojenoj frakciji. Igrač je u čizmama jednog od oficira, čiji je zadatak da se pomoću futurističkog arsenala naoružanja, u šta ovoga puta ubrajamo i svemirske lovce, izađe na kraj sa neprijateljima.

Borbe u svemiru nisu naročito kompleksne, ali su dobrodošao dodatak i unapređuju osećaj dinamike u kampanji. Sa druge strane, zombiji su ovaj put smešteni u ambijent zabavnog parka, što može delovati „otkačeno“, ali isto tako i preterano, u zavisnosti od vašeg stanovišta. Naravno, multiplej okršaji su kruna svega i pravi razlog zašto većina kupaca uzima Call of Duty igre iz godine u godinu. I tu dolazimo do onoga što je za nas najkotroverznije – kada je gejmplej u pitanju, Call of Duty: Advanced Warfare je bio i realističniji i „futurističkiji“, kako zbog dash pokreta (nagli horizontalni pokreti sa asistiranim motorima), tako i zbog dodataka za oružja koji su imali benefite, ali i slabe strane. Ovog puta slabih strana nema, te igrači koji duže igraju imaju ogromnu prednost u snazi oružja. Tu su i mikrotransakcije, koje su jedini spas od dugotrajnog grindanja u multipleju potrebnog za kupovinu bilo čega.

Najzad, tu je i pitanje šta je to što CoD čini boljim izborom od mnoštva multiplej pucačina koje su se pojavile u skorije vreme. Pored popularnosti i instant poznatog gejmpleja, tu je i zaokruženost paketa, koji nudi ponešto za svakoga, sve to u grafičkoj raskoši futurističkih okruženja. Infinite Warfare je „sigurna kupovina“ za sve one koji ne žele da eksperimentišu sa titanima ili starim ratovima iz prošlog veka, adutima ljutih konkurenata.

ATV & NAUTICA 2020

Izdavač: Activision
Platforme: PS4, XBO, PC

Leave a Reply