Početna Igrice Deus Ex: Mankind Divided

Deus Ex: Mankind Divided

Panasonic TV

Kada je nakon još tada zaboravljenog nastavka legendarnog naslova Deus Ex stigao Human Revolution, treća igra po redu u Deus Ex univerzumu, igračka zajednica je imala puno razloga za zadovoljstvo. Premda mnogi tvrde da original nije dostignut, svakako je u dobroj meri oživljen duh originala i ponovo kreiran univerzum u kojem je moguće na različite načine rešavati nivoe – brutalnom silom, stealth pristupom, hakovanjem, na neki drugi način ili mešavinom pomenutih.

Sada je stigao Mankind Divided, i to kao direktan nastavak, u svakom smislu! Priča je smeštena u Prag, i odvija se odmah posle događaja u igri Human Revolution, na šta će vas podsetiti dugačak uvod. Mnogo bitnije je da se igranje odvija na praktično identičan način – svako ko je voleo Human Revolution će voleti i ovaj nastavak. Ukoliko ste želeli neki veći otklon, do toga nije došlo, ali verujemo da će ubedljiva većina igrača pozdraviti ovakav pristup. Na raspolaganju su vam neki novi gadžeti, kao i mogućnost prilagođavanja oružja na način viđen u Crysisu! No, u pozadini svega je i dalje sjajna priča sa mnogo mogućnosti da se izvrši bilo koja misija. Jedina zamerka koju imamo u tom smislu jeste što se favorizuje stealth pristup, ako sudimo po količini iskustvenih poena.

Najbolji telefoni 2019

Smeta li nam još nešto? Pa, recimo da je optimizacija mogla biti bolja, posebno na PC platformi. Novi Deus Ex stiže u DX11 ruhu, dok će DX12 stići nešto kasnije. Igra izgleda lepo, ali ne spektakularno kako je najavljivano. Ovo je fenomenalna mešavina pucačine i RPG-a, koja vam ostavlja puno slobode da zadatke izvršavate onako kako želite. Da sve bude još lepše, na kraju je najavljen nastavak, koji stiže u doglednoj budućnosti.

Izdavač: Square Enix

Leave a Reply