Početna Igrice Metal Gear Solid V Phantom Pain

Metal Gear Solid V Phantom Pain

Priča se nastavlja nakon završetka Ground Zeroes, tačnije devet godina nakon što Big Boss padne u komu. Spektakularana početna sekvenca Phantom Paina uspostavlja atmosferu igre koja polako jenjava kako napreduje priča, pošto će glavna priča ubrzo zauzeti sekundarno mesto iza vaše lične priče i iskustva koje ćete izvući iz igre, ali to ne znači da glavni tok priče nije dobro produciran i ispraćen kvalitetnim sinematicima i glumačkom postavom.

Od prvog trenutka kada pokrenete igru i počnete da istražujete ovaj otvoreni svet, bićete iznenađeni slobodom koju imate tokom igranja i prelaženja misija, kao i količinom koncepata i elementa koje morate da pohvatate i savladate, a koji su toliko dobro ubačeni u sistem da podižu igru na novi nivo kad su u pitanju Open World igre. Ogromna količina sporednih elemenata, kako gameplay tako i dizajnerskih, ima svoju funkciju u igri i savršeno je uklopljena, a samim tim ciklus dana i noći ne utiče samo na vašu vidljivost i mogućnost šunjanja nego i na raspored i putanju neprijateljskih patrola. Čak i kiša ima uticaj i može maskirati vaše šunjanje – ovo su samo primeri delova masivne Metal Gear Solid mašine. Kada pokrenete neku misiju, vama je potpuno prepušten izbor kako ćete je razrešiti, bilo šunjanjem ili uletanjem u protivnike naoružani do zuba ili taktičkim planom sa sve diverzijom ili čak kombinacijom sva tri. To može dovesti do potpuno ludih i jedinstvenih rešenja, koje do sad niko nije izveo.

Pored neizbežnog akcionog dela igre prisutan je veoma kompleksan i detaljan menadžerski deo, u kojem ćete izgrađivati i opremati svoju Mother Base bazu, sakupljati resurse i prikupljati radnike i vojnike i tako povećavati sopstvenu grupu plaćenika, kao i otključavati mnoštvo spravica.

Metal Gear Solid V Phantom Pain je obavezno štivo za svakog fana ovog serijala, i takođe predstavlja veoma dobru igru za one koji nikad nisu igrali Metal Gear Solid.

Proizvođač: Konami
Platforma: Xbox 360, Xbox One , PlayStation 3, PlayStation 4, PC

Leave a Reply