Početna Igrice Might & Magic X – Legacy

Might & Magic X – Legacy

Momacki auto – Infiniti HEADER

Pred nama je jedna igra koja cilja fuziju dve vrste igrača. Onih koji vole RPG i spremni su da ulože mnogo vremena i truda da bi u jednoj igri ovog tipa napredovali, i onih koji vole retro izvođenje i sa setom gledaju u igre koje su obeležile završnicu dvadesetog veka.

Ukoliko vaš igrački ukus objedinjuje obe ove kategorije, bićete više nego oduševljeni onim što Might & Magic X – Legacy može da vam ponudi; u suprotnom mu verovatno nećete dati drugu šansu. Kao nekada, vodite tim sastavljen od četiri lika, iz prvog lica, a krećete se „po kockicama“. Kako uvek vidite samo ispred sebe, protivnici zloupotrebljavaju mogućnost da vas napadnu s leđa, ili sa strane. Ukoliko ste navikli na punu FPS slobodu pokreta, to „iseckano“ kretanje će vam biti čudno, ali nije tako teško da se naviknete.

Najbolji telefoni 2019

Protivnika ima mnogo, ali nisu preterano raznovrsni, pa tamnice mogu da postanu pomalo monotone. Plen na koji ćete nailaziti nije spektakularan, ali će biti dovoljno dobar da ne morate preterano da se dodatno opremate po bučnim gradovima. Ono što ćete morati da radite u gradovima je kupovina hrane, pošto bez nje nećete daleko stići. Takođe, i gradovi su puni misija, poput ubijanja paukova iz dubina bunara. Priča koja povezuje paukove, čudovišta i vašu grupu nije spektakularna, ali je dovoljno dobra da ne bude baš ono što će vas odbiti od igre. Iako je Might & Magic X – Legacy u osnovi hack&slash RPG, pohvalno je i to što ne morate baš svaki problem rešiti udaranjem mačem, sekirom ili magijom po protivniku. Ponekad će se pred vama ukazati i prilično dovitljivo zamišljene zagonetke, koje ćete uspeti da rešite samo ako zagrejete male sive ćelije. Iskreno, nama se najviše dopalo kreiranje likova, pošto je broj opcija vezan kako za njihov izgled (što i nije mnogo bitno), tako i za njihove osobine, sposobnosti i kvalitete, izuzetno veliki.

Pohvalno je i to što nema mnogo „ukrasnih“ sposobnosti, odnosno ako uložite malo truda u njihovo proučavanje, zapravo ćete imati koristi od svake opcije koju ste odabrali dok ste likove kreirali. M&MXL je vrlo dopadljivo urađena retro igra koja će nas uspešno podsetiti na jedno doba ovog žanra. Na doba pre nego što je Might & Magic postao samo sinonim za igre iz Heroes (of M&M) serijala. Neke stvari koje su nas nekad nervirale su čak i popravljene, a neke druge možda isuviše dolaze do izražaja ovog puta. Definitivno igra koja će se dopasti nevelikom broju igrača, ali će se njima zaista dopasti.

Proizvođač: Ubisoft
Platforma: PC

Leave a Reply