Početna Broj 175 Elektronsko bankarstvo u Srbiji danas

Elektronsko bankarstvo u Srbiji danas

e-banking, m-banking, platne kartice

Panasonic TV

Idući u korak sa trendovima virtuelne ere i kontinuiranim unapređenjem uređaja koji danas čine nezaobilazni deo svačije tašne, domaći bankarski sektor je pre više od decenije u okviru svog poslovanja uključio i elektronsko bankarstvo, zahvaljujući kojem je svojim klijentima omogućio da puter kompjutera, tableta, mobilnih telefona i sličnih gadžeta obave sve neophodne transakcije brzo, jednostavno i uz niske troškove.

Naime, uzimajući u obzir današnji tempo života koji podrazumeva da imamo sve manje vremena koje bismo mogli da posvetimo odlascima u ekspozituru, uvođenje elektronskog bankarstva i njegova stalna adaptacija navikama klijenata, bankama pruža mogućnost da budu na raspolaganju 24 sata 365 dana u godini. Činjenica da se bankarske transakcije mogu obaviti u bilo koje doba dana i noći za samo nekoliko sekundi, sa bilo kog kraja sveta i to iz udobne fotelje, svakako govori u prilog tome. Pored toga, jedna od najvećih prednosti elektronskog bankarstva jeste i ćinjenica da klijent u svakom trenutku ima potpunu kontrolu nad svojim finansijama kroz direktan uvid u trenutno stanje i tekuči promet. Međutim, ono što je dodatno pomerilo granice bankarskog poslovanja u poslednjih nekoliko godina jeste mobilno bankarstvo. Iako za mnoge još uvek predstavljaju samo aparate putek kojeg komuniciraju sa drugima ili zamenu za fotoaparat, današnja generacija mobilnih, pretežno pametnih, telefona ima mogučnost da korisnicima pruži priliku da svoju banku nose u džepu. Brz, jednostavan, a pre svega siguran pristup svojim računarima i mogućnost kreiranja platnih naloga bez obzira na radno vreme ekspozitura samo su neke od prednosti koje pruža mobilno bankarstvo.

Najbolji telefoni 2019

Uzimajući u obzir brzinu kojom se elektronsko, a uz njega i mobilno bankarstvo razvilo kako u Srbiji tako i širom sveta, i rastući broj klijenata koji se opredeljuje za ovaj način komunikacije sa bankom, možemo samo da zaključimo da je ovo tek početak jednog novog poglavlja kada je poslovanje bankarskog sektora u pitanju.

Savremeni kanali plaćanja u Srbiji – NBS
Unapređenje platnih kartica – Artur Turemka, MasterCard
Elektronsko plaćanje u Unicredit banci
Bankarstvo u digitalnom dobu – Zoli Rac, Hewlett-Packard
Banka u rukama – Goran Ostojić, Asseco SEE
Aplikacije za mobilno bankarstvo
Računari za elektronsko plaćanje

Leave a Reply