Početna Broj 175 Elektronsko plaćanje u UniCredit Banci

Elektronsko plaćanje u UniCredit Banci

blank
ATV & NAUTICA 2020

Idući u korak sa izazovima tehnološkog razvoja i prateći zahteve tržišta i klijenata, UniCredit je među prvim bankama na tržištu, još 2003. godine, predstavila Online Banku koja klijentima pruža mogućnost da elektronskim putem obave sve bankarske transakcije. U međuvremenu, banka je kontinuirano radila na unapređenju svoje ponude kada je ovakva vrsta plaćanja u pitanju, obogativši je najsavremenijim načinima plaćanja i vodeći računa o najvišim sigurnosnim standardima. Pored e-bankinga, pre tri godine je uveden i m banking koji klijentima omogućava da praktično svoju banku drže u džepu i sve transakcije obavljaju putem mobilnog telefona. M banking aplikacija je dostupna za Android, iOS i Windows operativne sisteme, a zauzima oko 20 MB interne memorije telefona.

Zahvaljujući ovim servisima, klijenti UniCredit Banke mogu brzo, jednostavno i bezbedno da obave sve vrste plaćanja, uz pomoć računara i/ili mobilnog telefona, nezavisno od lokacije na kojoj se nalaze i od radnog vremena ekspozitura. Osim toga, velika prednost je i ta što su troškovi transakcija koje se obavljaju elektronskim putem znatno niži u odnosu na transakcije na šalteru. Naime, za elektronska plaćanja u iznosu do 250.000 dinara naplaćuje se provizija u iznosu od 15 dinara, dok provizija za plaćanje na šalteru iznosi 0,4% od ukupnog iznosa, odnosno minimum 60 rsd.

ATV & NAUTICA ATV

Pored plaćanja računa, korisnici ovih servisa 24 sata dnevno imaju mogućnost da kotrolišu svoje finansije i da imaju uvid u stanje na svim svojim računima, da budu upoznati sa svim detaljima u vezi sa platnim karticama i kreditima, kao i da prate platni promet u zemlji i inostranstvu.Čak i u slučaju da klijentima zatreba pomoć bankara ili im je hitno potrebna gotovina, e-banking i m banking aplikacije im omogućavaju da putem google mape lociraju najbližu ekspozituru i/ili bankomat.

Budući da sve više klijenata koristi elektronske alatke, UniCredit Banka konstantno radi na poboljšanju svojih servisa i kreira nove aplikacije. U skladu sa tim, nedavno je redizajnirana m banking aplikacija, a uvedena je i nova softverska aplikacija, Mobilni token, koja se instalira direktno na mobilni telefon i obezbeđuje klijentima jednostavniji i brži pristup Online Banci. Zahvaljujući M token aplikaciji, klijenti imaju mogućnost da se, pomoću jednokratne lozinke, uloguju na Online banku, da potpisuju platne naloge generisanjem jednokratne ili QR lozinke, kao i da samostalno vrše podešavanja unutar same aplikacije. Velika prednost Mobil token aplikacije jeste sigurnost. Naime, za pokretanje aplikacije neophodan je PIN kod, koji korisnik samostalno kreira i koji je poznat isključivo njemu. S obzirom na to da je aktivacioni kod moguće iskoristiti samo jednom, aplikacija se može instalirati samo na jednom uređaju. Stoga je ona zaštićena od kopiranja i instaliranja na druge uređaje. Pored toga, podaci koji su vezani za račune i PIN kod ne ostaju sačuvani na uređaju na kojem se koristi M token aplikacija. Pored toga, trenutno se radi na razvoju aplikacije za tablet uređaje, za iOS i Android operativne sisteme.

UniCredit Banka je u međuvremenu otišla i korak dalje i pre dve godine klijentima ponudila opciju da svoje račune plaćaju i na multifunkcionalnim bankomatima. Naime, na njima se, pored standardnih operacija podizanja gotovine i upita stanja, mogu bez naknade plaćati računi, uplaćivati novčana sredstva, dopunjavati kredit za mobilne telefone i obavljati menjački poslovi. Na pomenutim bankomatima, platnim kartica UniCredit Banke, mogu se bez provizije plaćati računi za Infostan, Pošta NET, Telekom, Telenor, VIP mobile, IKOM, Verat Net, Informatiku, PTT KDS i ED Jugoistok (EPS snabdevanje).

Leave a Reply