Početna Broj 191 Leto u znaku sporta – OI Rio 2016

Leto u znaku sporta – OI Rio 2016

Sedam kompanija koje će dati tehnologiju za Olimpijske igre u Riju 2016

blank
ATV & NAUTICA 2020

Uskoro će preko 10.000 sportista krenuti put Brazila da bi učestvovali na prvim Olimpijskim igrama koje će se održati u jednoj južnoameričkoj zemlji. Na ovoj Olimpijadi će biti upotrebljene i mnoge napredne tehnologije.

Sa napretkom tehnologije, dolazi i veća preciznost za sportiste i sudije. Na primer, na Olimpijadi u Sidneju 2000. godine, virtuelna linija svetskog rekorda je omogućila gledaocima da gledaju kako se sportisti približavaju svetskom rekordu u realnom vremenu tokom takmičenja. Virtuelna linija je korišćena u plivanju i bila je povezana sa elektronskim merenjem vremena u bazenu. Ona je bila prikazana kao linija iscrtana na površini vode, zajedno sa grafikom.

Svedoci smo da tehnologija nastavlja da napreduje na Olimpijadi, menjajući način na koji se sportisti takmiče, gledaoci učestvuju a sudije mere rezultate. Velike tehnološke kompanije danas učestvuju u Igrama, bilo davanjem tehnoloških uređaja ili učestvujući „iza scene“.

Nissan

Nissan_Fleet-Delivery_Rio2016-9

Ovaj proizvođač automobila će za letnju Olimpijadu dati miks proizvoda, usluga i finansijske podrške. Kompanija će dati 4.500 vozila koji koriste čiste izvore energije (etanol ili električnu energiju) za prevoz sportista, sudija, predstavnika medija, operativnih timova i članova nacionalnih Olimpijskih komiteta.

Leave a Reply