Početna Broj 191 Leto u znaku sporta – OI Rio 2016

Leto u znaku sporta – OI Rio 2016

Sedam kompanija koje će dati tehnologiju za Olimpijske igre u Riju 2016

TL-10 saveta za Instagram HEADER

Uskoro će preko 10.000 sportista krenuti put Brazila da bi učestvovali na prvim Olimpijskim igrama koje će se održati u jednoj južnoameričkoj zemlji. Na ovoj Olimpijadi će biti upotrebljene i mnoge napredne tehnologije.

Sa napretkom tehnologije, dolazi i veća preciznost za sportiste i sudije. Na primer, na Olimpijadi u Sidneju 2000. godine, virtuelna linija svetskog rekorda je omogućila gledaocima da gledaju kako se sportisti približavaju svetskom rekordu u realnom vremenu tokom takmičenja. Virtuelna linija je korišćena u plivanju i bila je povezana sa elektronskim merenjem vremena u bazenu. Ona je bila prikazana kao linija iscrtana na površini vode, zajedno sa grafikom.

TOP 5 App za bolje pamcenje

Svedoci smo da tehnologija nastavlja da napreduje na Olimpijadi, menjajući način na koji se sportisti takmiče, gledaoci učestvuju a sudije mere rezultate. Velike tehnološke kompanije danas učestvuju u Igrama, bilo davanjem tehnoloških uređaja ili učestvujući „iza scene“.

Nissan

Nissan_Fleet-Delivery_Rio2016-9

Ovaj proizvođač automobila će za letnju Olimpijadu dati miks proizvoda, usluga i finansijske podrške. Kompanija će dati 4.500 vozila koji koriste čiste izvore energije (etanol ili električnu energiju) za prevoz sportista, sudija, predstavnika medija, operativnih timova i članova nacionalnih Olimpijskih komiteta.

Leave a Reply