Početna Broj 191 TEST: Huawei Honor 5X – Odlična srednja klasa

TEST: Huawei Honor 5X – Odlična srednja klasa

Huawei Honor 5X definitivno je jedan od najboljih i najkvalitetnijih telefona u ovom cenovnom rangu koji trenutno možete kupiti. Ovim modelom, pa i brendom, dizajniranim tako da privuče mlađe korisnike, Huawei još jednom pokazuje da je veoma ozbiljan igrač na tržištu, kako u Evropi, tako i u Americi.

Plus
+ cena
+ kvalitet izrade
Minus
– dizajn prednje strane
– nema NFC

Za neveliku sumu novca, dobijate telefon sa metalnim kućištem od aluminijumske legure, koje je iznenađujuće kvalitetno, i koje odaje utisak znatno skupljeg telefona. Naša zamerka s druge – prednje strane je da Huawei Honor 5X deluje previše „kockast“ i „bezličan“, tako da se verovatno nećete zaljubiti u njega na prvi pogled, ali na drugi… Treba pomenuti da smo mi testirali crno-sivi model. Čini nam se da je belo-sivi model atraktivniji.

Utisku da je telefon mnogo skuplji nego što jeste, doprinosi i činjenica da telefon poseduje čitač otiska prsta. Ova opcija radi odlično, a vreme otključavanja uređaja je pola sekunde, što omogućava druga generacija Fingerprint Cards (FPC) senzora.

b287388-9

Debljina telefona je sasvim solidna, 8.2mm, a težina je 158g grama, što je u redu s obzirom da je kućište metalno i da je u pitanju ne tako mali telefon. Honor 5X ima ekran dijagonale 5,5 inča, ali smatramo da je mogao biti malčice veći (ili pak da sam uređaj bude manji), pošto je okvir oko ekrana u donjem delu telefona preširok, s obzirom na činjenicu da u tom delu nema tastera. IPS panel, rezolucije 1920×1080, omogućava dobru oštrinu ekrana.

Huawei Honor 5X je na Androidu verzije 5.1.1, i pokreće ga Qualcomm Snadpragon 616, osmojezgarni procesor srednje klase. Ovaj procesor nije brzinski šampion, ali i uz otvoren veliki broj aplikacija, nije bilo ozbiljnijih problema niti kočenja tokom korišćenja telefona.

Leave a Reply