Početna Broj 191 TEST: Lenovo IdeaPad 100 – Kralj odnosa uloženog i dobijenog

TEST: Lenovo IdeaPad 100 – Kralj odnosa uloženog i dobijenog

Serija IdeaPad 100 laptopova kompanije Lenovo predstavlja vrlo razuman izbor za domaće korisnike, a to se reflektuje i u raznovrsnoj ponudi, kao i količini prodaje

Panasonic TV

Plus: Odlične performanse Broadwell platforme, vrlo zaokružen proizvod
Minus: Bez operativnog sistema, „samo“ HD ekran

Većina korisnika u svetu, pa tako i na domaćem tržištu, traži što bolji i funkcionalniji računar za što razumniju svotu uloženog novca. Stoga su modeli koji nude dobar odnos cene i performansi uvek na ceni. Među njima je svakako jedan od najprisutnijih Lenovo IdeaPad 100, koji na domaćem tržištu postoji u mnogim verzijama. Svima njima je zajednička pristupačna cena, a zanimljivo je da u okviru nje Lenovo eksperimentiše sa raznim konfiguracijama. Negde ponudi SSD, negde jači procesor, negde diskretnu grafiku ili više memorije.

ATV & NAUTICA 2020

Šta je osobeno za model sa sufiksom „15IBD“, koji vam danas predstavljamo? Bazira se na Broadwell platformi, sa vrlo dobrim dvojezgarnim Core i3 5005U procesorom (ništa Pentium ili Celeron) koji radi na 2 GHz i donosi dobre performanse i autonomiju. Pored toga, tu je diskretna GeForce 920M grafika, tako da će uređaj sasvim fino poslužiti za multimedijalne zadatke, kao i umereno igranje. Ni hard disk nije običan, već je hibridni, sa 500 GB prostora i fleš memorijom od 8 GB koja služi za keširanje podataka, što treba da donese bolju odzivnost sistema od standardne.

Postoje još neke stvari koje nam se dopadaju, poput prepoznatljivog Lenovo kvaliteta izrade, veoma dobre tastature pune veličine i slično. Nažalost, i dalje se ne odmičemo od HD Ready ekrana, koji na dijagonali od 15,6 inča i dalje dominira u ovoj cenovnoj kategoriji. Takođe, nema ni operativnog sistema. Međutim, to su sve kompromisi koje će korisnici itekako prihvatiti, budući da ovakav računar košta oko 350 evra. Za te pare, rekli bismo, korisnik svakako dobija puno.

IdeaPad 100
OS:Nema
Procesor:Intel Core i3 5005U
Grafička karta:nVidia GeForce 920M sa 1GB sopstvene memorije
Memorija:4GB
Disk:500GB
Dodatno:NAND Flash memorija 8GB za keširanje podataka
Ekran15.6″ HD, 1366 x 768 px
Optički uređaj:Nema
Mono zvučnik:Da
Web kamera:0.3 Mpix sa mikrofonom
Povezivanje:Lan, WiFi, BT 4
Portovi:HDMI, USB 2.0, USB 3.0, čitač SD kartica
Baterija:4 ćelije Li-ion
Dimenzije (Š x D x V):37.80 x 26.50 x 2.26 cm
Težina:2.30 kg

Cena: 51.050 RSD
Cena za gotovinsko plaćanje u Gigatronu: 45.990 RSD
Donosiocu kupona Dodatnih 3.000 RSD popusta
Kontakt: www.gigatronshop.com

Leave a Reply