Početna Broj 191 TEST: Lenovo Yoga Home 900 – I desktop i tablet

TEST: Lenovo Yoga Home 900 – I desktop i tablet

Lenovo Yoga Home 900 je interesantan i specifičan računar, koji u sebi krije mnoga iznenađenja...

Plus: Jedinstvene mogućnosti, izrada i stil
Minus: Nema SSD

Na prvi pogled, ogromni 27-inčni računar nikako ne bi trebao da se okarakteriše kao „mobilan“, a on to upravo jeste, ma koliko to bizarno zvučalo. Stiže sa torbom za nošenje, ima ručku koja istovremeno služi i kao oslonac, a može da se koristi poput velikog tableta, položen na sto. Da sve bude još čudnije, tu je i baterija koja donosi do tri sata rada bez potrebe za utičnicom. Zahvaljujući tome je idealan za društvene aktivnosti, sa porodicom ili prijateljima, izlet u prirodu i slično.

Iako sve ovo deluje pomalo čudno, treba znati da Lenovo isporučuje računar sa Windows 10 operativnim sistemom i ekranom osetljivim na dodir, te Aura softverom koji omogućava istovremeno korišćenje od strane više osoba, a donosi sa sobom i više društvenih igara i specijalizovanih alatki. Tako možete igrati partiju stonog fudbala, šaha ili druge društvene igre, za šta se veliki 27-inčni Full HD ekran pokazuje kao iznenađujuće kvalitetno rešenje. Pored toga, u pakovanju se isporučuju dodaci za igranje, koji se mogu koristiti na tačskrinu.

Pored nabrojanog, Yoga Home 900 je vrlo kvalitetan računar, izrađen od metala, sa dopadljivim periferijama i mobilnom Intel platformom, karakterističnom za All-in-One modele. Oslanja se na Intel Core i7-5500U procesor koji radi na 2.4 GHz, Nvidia GeForce 940A grafiku, te 8 GB memorije. Nažalost, ne zatičemo SSD, već hibridni hard disk od 1 TB, koji predstavlja svojevrsno usko grlo.

Na bokovima ekrana se nalaze tri USB 3.0 porta, dva Dolby-sertifikovana zvučnika ukupne snage 5 W, kao i HDMI ulaz zahvaljujući kom možete ekran da koristite poput monitora. Tu su i WiFi, Bluetooth, kao i – opet pomalo neuobičajeno – NFC konekcija. Kada se sve sabere, reč je o veoma praktičnom i zanimljivom računaru, koji je zaokružena celina, a koji opet donosi vrlo jedinstvene mogućnosti. Odličan reprezent AiO klase računara, gde je Lenovo svetski lider, a ovom prilikom je pokazao i zašto.

Lenovo Yoga home 900
Operativni sistem:Windows 10 Home 64bit
Procesor:Intel Core i7-5500U 2.4 GHz (4M Cache, do 3.00 GHz)
Grafička karta:NVIDIA GeForce 940A 2 GB DDR3
Memorija:8GB
Hard Disk:1 TB + 8 GB SSHD
Ekran:27“, FHD, ekran osjetljiv na dodire u 10 tačaka
Optički uredjaj:DVD-RW
Konekcije:3 x USB 3.0; 1 x slušalice / mikrofon; 1 x HDMI-ulaz; 1 x Napajanje DC-ulaz
Zvuk:Integrisani zvučnici 2 x 2.5W
Web kamera:1080p
Periferije:Miš i tastatura
Dimenzije (Š x D x V):669,2 x 19,5 x 408mm
Masa:približno 7,6 kg

Cena: 266.390 RSD
Cena za gotovinsko plaćanje u Gigatronu: 233.990 RSD
Dodatnih 5 odsto popusta donosiocu kupona: 222.290 RSD
Kontakt: www.gigatronshop.com

Leave a Reply