Početna Broj 191 TEST: LG D12AK Deluxe – Inverter za maksimalan komfor

TEST: LG D12AK Deluxe – Inverter za maksimalan komfor

Inverter klime nisu bez razloga sve popularnije, ne samo kod nas, već i u svetu, a LG nudi odlično rešenje za sve koji bi se hladili, pa i grejali, putem pritiska na dugme daljinca

Plus: Odlične performanse invertera, apsolutna tišina u radu
Minus: Dizajn je mogao biti izazovniji

Odgovor na pitanje: „Zašto inverter, a ne običan klima uređaj“ je teško dati bez objašnjavanja daleko bolje efikasnosti invertera klime. U praksi, kompresori invertera imaju varijabilnu snagu, za razliku od „običnih“ klima kojima kompresori ili rade na maksimumu, ili nikako. Stoga u praksi setujete temperaturu, a inverter radi maksimalno efikasno, koliko mu je potrebno da tu temperaturu održava. Samim tim je daleko efikasniji, energetski i mehanički, sa manjom dozom naprezanja, i sveukupno je dosta štedljiviji uređaj. Takođe, nema ograničenja koja imaju obične klime o minimalnoj temperaturi koja otežava grejanje tokom zime zbog nemogućnosti rada spoljne jedinice.

Tim rečeno, inverteri su po pravilu skuplji od običnih klima uređaja. Konkretan model koji stiže sa potpisom kompanije LG nudi zaista dosta. Sa kapacitetom od 12000 BTU i kapacitetom hlađenja/grejanja od 890 do 4040 ili 6000 W, u stanju je da odgovori na bilo kakav izazov. U skladu sa već navedenim razlozima, pripada visokoj klasi po pitanju energetske efikasnosti, koja je deklarisana na A++ za hlađenje, odnosno A+ za grejanje. Uz jonizator, aktivnu kontrolu potrošnje, te laku ugradnju, može se zaključiti da se radi o jednom od najboljih klima uređaja na tržištu.

Treba napomenuti i dva velika aduta D12AK Deluxe modela. Jedan je apsolutna tišina u radu, što ne moramo da ilustrujemo koliko znači. Drugi je petogodišnja garancija, budući da je standardna trogodišnja produžena za dve godine.

LG D12AK Deluxe
Kapacitet hlađenja:890/3500/4040 W – (min/procena/maks)
Kapacitet grejanja:890/4000/6000 W – (min/procena/maks)
Inverter:da
Energetska klasa:A++/A+ (hlađenje/grejanje)
Ulazna snaga hlađenja i grejanja:880 W i 960 W
Kapacitet odvlaživanja:1.3 l/h
Jonizator:da
Ostale karakteristike:aktivna kontrola potrošnje, apsolutna tišina, plasmaster jonizator
Dimenzije unutrašnje i spoljašnje jedinice:88.5 x 28.5 x 21 cm; 77 x 54.5 x 28.8 cm

Cena: 105.890 RSD
Kontakt: www.gigatronshop.com

Leave a Reply