Početna Broj 181 Sudaranje sa talasima – 6 najboljih skutera

Sudaranje sa talasima – 6 najboljih skutera

Čista zabava na vodi mora da obuhvata i vožnju skutera. Sa njima je sloboda kretanja bitno veća – okolne plaže i ostrva su mnogo bliži. Predstavljamo vam najbolje što je dostupno iz sveta „ličnih čamaca“ ili „jahača talasa“. Svaki je uzbudljiv na svoj način i predstavlja malo remek-delo.

2014-Sea-Doo-Spark-orange

SEA-DOO SPARK
Jednostavan za vožnju i lak za igranje, Sea-Doo Spark je upola manji, upola lakši, isto toliko jeftiniji i ima manje snage, ali zabava je na jednakom nivou kao i kod skutera koji su dosta veći. Ako je za utehu, troši i srazmerno manje goriva od konkurencije. Ima 60 konja, koji zajedno stižu do 80 km/h. Kako je Spark težak svega 200 kg, lak je za transport.

rf3xih1z.rrb-copy

KAWASAKI STX-15F
Ko zna šta znači Kawasaki Ninja u svetu motocikala, svestan je kako je uzbudljiv STX-15F. Motor od 1.498 cm3 ima 160 ks i razvija 100 km/h bez po muke, mada ćete neizmerno uživati i pri manjim brzinama. Namenjen je jednako početnicima i iskusnim vozačima. Rezervoar od 62 litre i mala potrošnja dozvoljavaju duge vožnje i uživanje u pustim uvalama, a veliki prostor namenjen stvarima kojih ne želite da se odričete ni na vodi čine relaksaciju potpunom.

RXP-X-260-3-4-hi-BlkGrn-12

SEA-DOO RXP-X 260
Zahvaljujući iBR (intelligent Brake & Reverse) sistemu, RXP-X 260 ima pravi kočioni sistem i rikverc, što ga čini veoma upravljivim i lakim za pristajanje na dok. Sistem za ublažavanje zvuka i vibracija doveden je skoro do savršenstva, a skuter je među najtišima. Nećete obratiti pažnju na veliki motor koji razvija nestvarnih 260 „konja“ i brzinu od preko 110 km/h.

20130925010122_1_5

YAMAHA WAVERUNNER FX CRUISER SVHO
Zgodan je za porodične potrebe, jer može da poveze do troje putnika, mada drugi i treći moraju biti vrlo mršavi ili mali. Motor od 1,8 litara je dovoljno jak da bi povukao i pri većem opterećenju. Na centralnom displeju se prikazuju sve moguće informacije, počevši od brzine i obrtaja do nivoa benzina i ulja. Ispod sedišta ima i gepek za čuvanje suvih stvari, kao što su isprave, peškiri i naočare za sunčanje, a napred još jedno suvo mesto za omiljene elektronske uređaje.

310X_W-2aed8

KAWASAKI ULTRA 310X
Moćna mašina zapremine litar i po, sa 310 KS reaguje munjevito i snažno, a na vama je da pokušate da je obuzdate i upravljate njome kao iskusan rodeo jahač. Uz male prepravke, možete stići do brzine od 150 km/h, što nije loše za „lagano uživanje na vodi“. Ako se zateknete na uzburkanoj površini, Ultra 310X ima dovoljno snage i znanja da uvek bude iznad površine. Troši koliko sipate, bez ostatka!

Turn

GIBBS SPORTS AMPHIBIANS QUADSKI
Sportska amfibija (kako god čudno ovo zvučalo) je istovremeno i ATV i skuter. Veliki je, težak i skup, ali zato nudi zabavu na svakom terenu. Quadski se rado uprlja po prašnjavim putevima, pa uskoči u vodu da se malo rashladi. Motor sa četiri cilindra i 1.300 kubika juri brzinom od 70 km/h, bilo da ste na suvom ili u vodi. Kako je težak preko 600 kg, to uopšte nije loše. Gde god da ste krenuli, sa ovom čudnom amfibijom stižete sigurno.

Leave a Reply