Početna Broj 181 Sudaranje sa talasima – 6 najboljih skutera

Sudaranje sa talasima – 6 najboljih skutera

2414

Čista zabava na vodi mora da obuhvata i vožnju skutera. Sa njima je sloboda kretanja bitno veća – okolne plaže i ostrva su mnogo bliži. Predstavljamo vam najbolje što je dostupno iz sveta „ličnih čamaca“ ili „jahača talasa“. Svaki je uzbudljiv na svoj način i predstavlja malo remek-delo.

2014-Sea-Doo-Spark-orange

SEA-DOO SPARK
Jednostavan za vožnju i lak za igranje, Sea-Doo Spark je upola manji, upola lakši, isto toliko jeftiniji i ima manje snage, ali zabava je na jednakom nivou kao i kod skutera koji su dosta veći. Ako je za utehu, troši i srazmerno manje goriva od konkurencije. Ima 60 konja, koji zajedno stižu do 80 km/h. Kako je Spark težak svega 200 kg, lak je za transport.

rf3xih1z.rrb-copy

KAWASAKI STX-15F
Ko zna šta znači Kawasaki Ninja u svetu motocikala, svestan je kako je uzbudljiv STX-15F. Motor od 1.498 cm3 ima 160 ks i razvija 100 km/h bez po muke, mada ćete neizmerno uživati i pri manjim brzinama. Namenjen je jednako početnicima i iskusnim vozačima. Rezervoar od 62 litre i mala potrošnja dozvoljavaju duge vožnje i uživanje u pustim uvalama, a veliki prostor namenjen stvarima kojih ne želite da se odričete ni na vodi čine relaksaciju potpunom.

RXP-X-260-3-4-hi-BlkGrn-12

SEA-DOO RXP-X 260
Zahvaljujući iBR (intelligent Brake & Reverse) sistemu, RXP-X 260 ima pravi kočioni sistem i rikverc, što ga čini veoma upravljivim i lakim za pristajanje na dok. Sistem za ublažavanje zvuka i vibracija doveden je skoro do savršenstva, a skuter je među najtišima. Nećete obratiti pažnju na veliki motor koji razvija nestvarnih 260 „konja“ i brzinu od preko 110 km/h.

20130925010122_1_5

YAMAHA WAVERUNNER FX CRUISER SVHO
Zgodan je za porodične potrebe, jer može da poveze do troje putnika, mada drugi i treći moraju biti vrlo mršavi ili mali. Motor od 1,8 litara je dovoljno jak da bi povukao i pri većem opterećenju. Na centralnom displeju se prikazuju sve moguće informacije, počevši od brzine i obrtaja do nivoa benzina i ulja. Ispod sedišta ima i gepek za čuvanje suvih stvari, kao što su isprave, peškiri i naočare za sunčanje, a napred još jedno suvo mesto za omiljene elektronske uređaje.

310X_W-2aed8

KAWASAKI ULTRA 310X
Moćna mašina zapremine litar i po, sa 310 KS reaguje munjevito i snažno, a na vama je da pokušate da je obuzdate i upravljate njome kao iskusan rodeo jahač. Uz male prepravke, možete stići do brzine od 150 km/h, što nije loše za „lagano uživanje na vodi“. Ako se zateknete na uzburkanoj površini, Ultra 310X ima dovoljno snage i znanja da uvek bude iznad površine. Troši koliko sipate, bez ostatka!

Turn

GIBBS SPORTS AMPHIBIANS QUADSKI
Sportska amfibija (kako god čudno ovo zvučalo) je istovremeno i ATV i skuter. Veliki je, težak i skup, ali zato nudi zabavu na svakom terenu. Quadski se rado uprlja po prašnjavim putevima, pa uskoči u vodu da se malo rashladi. Motor sa četiri cilindra i 1.300 kubika juri brzinom od 70 km/h, bilo da ste na suvom ili u vodi. Kako je težak preko 600 kg, to uopšte nije loše. Gde god da ste krenuli, sa ovom čudnom amfibijom stižete sigurno.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here