Početna Broj 190 TEST: ASUS X552MJ – Devojka za sve

TEST: ASUS X552MJ – Devojka za sve

Svestrani računar zasnovan na proverenoj Intel platformi sa nVidia grafikom, spakovan u moderno dizajnirano kućište

blank
Panasonic TV

Plus :
+ performanse
+ dizajn
­Minus :
– grafika je mogla biti jača
– autonomija

Nedoumice sa kojima se suočavamo pri kupovini laptopa su zaista brojne. Mnoštvo modela različitog dizajna, šarolikih cena i konfiguracija, mnogim korisnicima stvara zabunu i neodlučnost pri izboru, koja neretko završava potpunom frustracijom i nepotrebnim stresom. Konsultovanje stručnjaka u većini slučajeva nije od velike pomoći, jer svi listom pitaju – kako ćemo koristiti novi računar, odnosno koje su nam funkcije prioritetne i kolika nam je „promaja” u novčaniku. Ako je odgovor na pitanje kako biste koristili računar jednostavno – za sve i svašta, onda je neki „univerzalac“ idealno rešenje.

ATV & NAUTICA ATV

Tajvanska kompanija ASUS raspolaže brojnim zanimljivim rešenjima za korisnike koji tragaju za „opštenamenskim“ računarom koji ih neće osiromašiti do sledećeg leta. Jedan takav model je X552MJ, svestrani računar za rad i zabavu, sa četvorojezgarnim Intelovim procesorom proverenog kvaliteta, nVidijinim grafičkim čipom sa sopstvenim gigabajtom video RAM-a, pouzdanim diskom velikog kapaciteta i optičkim uređajem. Sve to spakovano je u moderno dizajnirano kućište sa karakterističnim Asusovim „potpisom“ – tankim profilom, oštrim linijama i kontrastnim bojama (crna tastatura na svetlosivoj osnovi) koje privlače pažnju.

Kvalitet izrade je veoma dobar, u samom vrhu srednje klase, što podrazumeva kvalitetnu plastiku, pouzdan mehanizam za preklapanje, odlično rešeno hlađenje (IceCool tehnologija, koja je poseban „specijalitet“ Asusovih inženjera), uz neverovatno tih ventilator. Sa ergonomskog stanovišta, X552MJ takođe nudi više od većine konkurenata u ovoj cenovnoj kategoriji. Uz besprekornu tastaturu sa širokim tasterima nalazi se prostran tačped, postavljen više uz levu stranu, koji se odlikuje izuzetnom preciznošću. Ekran dijagonale 15,6 inča nudi standardnu rezoluciju za ovu dijagonalu, ima odličan kontrast i osvetljenje, verodostojnu reprodukciju boja i solidnu vidljivost na dnevnom svetlu. Uglovi gledanja su takođe veoma dobri, mada zaostaju za višom klasom, naročito u vertikalnoj osi.

Leave a Reply