Početna Broj 190 TEST: ASUS X552MJ – Devojka za sve

TEST: ASUS X552MJ – Devojka za sve

Svestrani računar zasnovan na proverenoj Intel platformi sa nVidia grafikom, spakovan u moderno dizajnirano kućište

ATV & NAUTICA 2020

Multimedijalne karakteristike ovog računara upotpunjene su odličnim zvučnim sistemom, na koji je Asus posebno ponosan. Reč je o SonicMaster tehnologiji koju smo upoznali na skupljim modelima, a koja uključuje krajnje „ozbiljne“ zvučnike i naročit sistem procesiranja zvuka koji obezbeđuje vrhunski kvalitet reprodukcije, čak i pri nižim frekvencijama. Posebno smo zadovoljni performansama prilikom reprodukcije filmova, kada do izražaja dolaze snaga i širok frekventni opseg zvučnika, što se manifestuje autentičnim efektima gotovo bioskopskog kvaliteta.

Performanse računara su sjajne, i po njima ovaj model konkuriše i računarima opremljenim Core i3 procesorima. Integrisana nVidia grafika omogućava glatku reprodukciju igara nešto starijeg datuma (sa datumom proizvodnje od pre dve do tri godine), dok sa najnovijim naslovima uglavnom treba praviti kompromise po pitanju rezolucije i detalja. Računar se ne greje preterano ni pri dugotrajnom intenzivnom opterećenju, pa nema bojazni od pregrevanja. Autonomija je dosta dobra, ali značajno varira u zavisnosti od jačine pozadinskog osvetljenja i broja daljinski povezanih uređaja (BT, wireless). Što se povezivanja tiče, svi osnovni portovi su na broju, uključujući i dva USB 3.0 konektora za periferije koje umeju da iskoriste brži transfer podataka (diskovi, kamere i slično).

ATV & NAUTICA 2020

ASUS X552MJ-SX006D definitivno spada u grupu računara sa kojima se ne može pogrešiti. Praktično nema uobičajenog zadatka sa kojim se ovaj računar ne može izboriti, a cena za takvu svestranost zaista nije velika.

ASUS X552MJ-SX006D
OS: Free DOS
Procesor: Intel Pentium N3540, 2,16 GHz
RAM: 4 GB DDR3L
Disk: 1 TB HDD
Optika: DVD-RW
Grafika: nVidia GeForce 920M
Ekran: TFT LED, 15,6”, 1366×768 px
Povezivanje: WiFi, Ethernet, Bluetooth
Portovi: 1xUSB 2.0, 2xUSB 3.0, HDMI, RJ-45, SD čitač kartica, audio
Dimenzije: 380 x 251 x 34 mm
Masa: 2,4 kg

Cena: 39.990 RSD
Kontakt: www.gigatronshop.com

Leave a Reply