Početna Broj 190 TEST: Dacia Duster – Za sve terene

TEST: Dacia Duster – Za sve terene

Duster se može pohvaliti udobnom porodičnom vožnjom na i van asfalta i više nego povoljnom cenom

Kompanija Dacia je prošla velik i trnovit put da prizvuk komunističkog auto-proizvođača izbriše iz glava kupaca. Zahvaljujući Renou, prvo kao partneru, a sada i vlasniku, ponos Rumunije, kome se ostatak Evrope nekad podsmevao, uspeo je u toj nameri. Sada se na Daciju gleda kao na pouzdan a povoljan brend. A jedan od modela koji najviše doprineo tom uspehu je terenac Duster.

Sa redizajniranim Dusterom smo se upoznali kada smo ga terali „kroz šljivike i livade“ u okolini Beograda pre dve godine. Dvadesetak „ganc“ novih vozila je bilo bačeno u kombinaciju blata i leda koja nije smetala unapređenom modelu, šta više – mislimo da se, pored nas, i on lepo zabavio. Zahvaljujući pogonu na sva četiri točka, ni jednom nas nije ostavio zaglavljene u blatu, koje je na pojedinim deonicama bilo i do kolena. Dakle, kako je offroad test bio položen za najvišim ocenama, tako smo se ovog puta odlučili da vidimo kako se Duster snalazi na čvrstom terenu.

IMG_20160404_153828

Čuveni Renoov jednoipolitarski dizelaš uparen sa šestostepenim menjačem se pokazao kao odlična kombinacija za drumsku vožnju. Bilo da smo ga vozili po gradu, magistralnom ili auto-putu, Duster je ostavio veoma pozitivan utisak sa naglaskom na dobra među-ubrzanja i umerenu potrošnju. Kada se ovome doda i prostrana kabina u koju se komforno može smestiti petoro odraslih, kao i gepek od preko 400 litara (čak 475 litara za model sa pogonom na prednje točkove), Duster dobija i epitet porodičnog vozila.

Sama kabina automobila ne odaje utisak preteranog luksuza, što je i očekivano. Sa druge strane, upotrebljenim materijalima smo bili sasvim zadovoljni. Plastični elementi jesu tvrdi, ali su dobro uklopljeni, tako unutra ništa ne škripi ili neprijatno krcka. Voženi Duster je bio opremljen i MediaNav infotainment sistemom sa kojim smo već više puta sreli u modelima iz grupacije. Iako nije bogat opcijama viđenim u Renoovom top R-link rešenju, MediaNav poseduje sve što treba jednom takvom sistemu – u najkraćem: radio, USB, navigacija, Bluetooth komunikacija i dr. Jedino što nam se nije svidelo kod MediaNava je njegovo položaj. Kako je postavljen niže nego standardno, nije baš u vidokrugu vozača. S obzirom da je ovo možda i jedina mana Dustera, možemo ga preporučiti svakom kome treba prostrani automobil dobrih offroad karakteristika i više nego prihvatljive cene.

Dacia Duster
Motor: dizel, 1.461 ccm, 110KS
Ubrzanje (od 0 do 100 km/h): 12,9 s
Maksimalna brzina: 168 km/h
Potrošnja (komb.): oko 6,5l / 100 km
Dimenzije: 4315x1822x1695mm, 1320 kg

Cena: od 15.890 EUR
Kontakt: www.dacia.rs

Leave a Reply