Početna Broj 190 TEST: HP PageWide Pro 477dw – Ni mastilo, ni laser

TEST: HP PageWide Pro 477dw – Ni mastilo, ni laser

HP je u novoj seriji PageWide štampača doneo nekoliko inovacija koje će poslovni korisnici itekako znati da cene

Plus: Širok spektar mogućnosti, dobar kvalitet štampe
Minus: Visoka startna cena, softver unapređen ali i dalje pomalo konfuzan

Štampači su uvek bili varljiva kategorija kada su troškovi u pitanju. Često je inicijalna cena štampača sasvim u drugom planu, već treba posmatrati ukupne troškove štampe. Toga su posebno svesni u poslovnim krugovima, pa je HP u novoj seriji PageWide štampača za biznis korisnike napravio važne iskorake.

Pod sloganom „ni mastilo, ni laser“ stiže istinski multifunkcionalac, HP PageWide Pro 477dw. Uređaj je istovremeno štampač, skener, kopir i faks mašina, dizajniran da ponudi odlične performanse uz niske troškove održavanja. Ipak, najvažniji aspekat proizvoda je svakako štampa, odnosno njena pouzdanost i brzina, što je od velike važnosti u kancelarijskim okruženjima. Tako 477dw može da štampa do 40-ak stranica u minuti, bile one crno-bele ili u boji. Potrebno je šest i po, do sedam sekundi da se odštampa prva stranica. HP PageWide je zapravo dobio ime od glave štampača koja je širine papira, pa u jednom prolazu odštampa ceo sadržaj.

Pouzdanost je takođe među najbitnijim stavkama. HP ističe da je PageWide Pro 447dw testiran da izdrži intenzivnu svakodnevnu upotrebu, sa godišnjim obimom štampe od 50 hiljada stranica. Preporučeni obim štampe na mesečnom nivou iznosi između 750 i 4500 stranica, tako da je jasno da ovo prosto nije uređaj za kućne korisnike, već da je usmerenje jasno okrenuto ka poslovnim uslovima korišćenja. Kertridži su podeljeni na ekonomične, koji omogućavaju štampanje oko tri hiljade stranica, dok bolje i skuplje varijante štampaju od 7 do 10 hiljada stranica.

Leave a Reply