Početna Broj 190 TEST: Huawei P9 – Fokusirani lepotan

TEST: Huawei P9 – Fokusirani lepotan

Dualna kamera i odlična snaga ispod „haube“

Plus:
1. Dizajn
2. Procesor
3. Dual kamera
Minus:
1. EMUI
2. Trajanje baterije
3. Nedostatak brzog i bežičnog punjenja

Nakon dva noviteta Mate serije, ovog proleća je prezentovan novi P model. Kineska kompanija veoma dobro zna šta radi, pa se u kratkom roku probila među top proizvođače i diže prašinu gde god se pojavi.

Kako je Huawei svestan da za najširi krug korisnika i pored svih svojih odličnih strana, nije prvi (i jedini) izbor, odlučili su se na saradnju sa nemačkom kompanijom Leica i implementaciju dualne kamere čija će tehnologija privući i najizbirljivije.Cena je zasigurno jedna od najbitnijih odlika – iako nije jeftin kao Oppo ili One plus, svakako je jeftiniji od drugih Android premium telefona kao što su Samsung S7, LG G5 ili HTC10.

P9 nastavlja dizajnersku ideju prethodnika, istina malo zaobljenu.Na prvi pogled podseća na Apple-ov 6S zbog zaobljenih ivica i sličnih dimenzija. Međutim, Huawei je bolje iskoristio prostor i na skoro identičnim dimenzijama smestio ekran od 5,2 inča (koji je veoma pregledan pri svim uslovima osvetljenja), dok se 6S može pohvaliti sa tek 4,7 inča. Na poleđini koja je izrađena od metala i aluminijuma je veoma lepouklopljen deo sa dualnom kamerom i Leica potpisom na vrhu – bez ikakvih neravnina i izbočina na šta smo navikli kod kamera na pametnim telefonima.

Leave a Reply