Početna Broj 190 TEST: Renault Kadjar – (Ne)očekivani „kvad“

TEST: Renault Kadjar – (Ne)očekivani „kvad“

Reno se novitetom čudnog imena uključuje u najpopularniji segment automobilskog tržišta

Aktivnost Renoa u poslednje godinu, dve je prosto neverovatna. Predstavljeni su potpuno novi modeli, poput Kadjara i Talismana, izašle (dugo očekivane) nove generacije postojećih – Espace, Megane, Scenic i Twingo. Pre par dana je predstavljen fejslifting četvrte generacije Clia, tako da je najstariji model aktuelna verzija Captura iz 2013. godine (a priča se i o njegovom nasledniku). Jasno je da se najveći francuski proizvođač svojski trudi da uzme što veći deo tržišnog kolača u čemu – i uspeva.

Jedan od „odgovornijih“ za taj uspeh je Kadjar – potpuno novi crossover/SUV model iz C segmenta. Izašavši pre novih generacija Espace-a, Megana, kao i potpuno novog Talismana, Kadjar je odličan pokazatelj kako će pomenuti modeli izgledati. Masivan znak i upečatljiva LED dnevna svetla su nešto što prvo zapada za oko posmatrača. Masivni prednji deo se nastavlja efektnim bokovima i završava modernim, takođe, LED svetlima. Iako je sve izvedeno u skladu sa aktuelnim trendovima, Kadjar se ipak izdvaja od konkurencije. Inače, Kadjar je imao još jedan težak „partijski“ zadatak – da privuče kupce koji su se „opekli“ na Koleosa, kao i da privuče ljubitelje čuvenog grupacijskog dvojca Qashqai/X-Trail.

Spolja izgleda impresivno, a kakav je unutra? Pa ništa manje impresivno. Kadjar nam je doneo čitav set novina (sada primenjene i u Espace-u, Meganu i Talismanu). Pre svega, tu je potpuno digitalna instrument tabla, čiji je izgled moguće menjati. Osim kolorita i dizajna, moguće je menjati i funkcionalnost. Konkretno – moguće je birati da li će se na kružnom pokazatelju prikazivati obrtaji motora ili brzina. Mi smo uvek birali obrtaje, jer se brzina ionako prikazuje u cifarskom obliku. Na „instrument tabli“ je moguće videti i brojne druge opcije, poput kompasa, izvora audio zvuka, a tu je i simpatičan pokazatelj ekološke vožnje (u vidu grane koja sve više olistava kako vi štedite „gas“). Sve pomenute opcije izgledaju lepo i moderno, ali je sve to ponekad malo konfuzno i teže podesivo.

Centralnom konzolom dominira 7-inčni „touch“ ekran preko koga kontrolišete R-Link 2 infotainment sistem. Korisnički interfejs je moderan, lako dostupan i sadrži veliki broj opcija, od kojih neke nažalost i dalje nije moguće koristiti u Srbiji. Ono što je svakako moguće jeste slušanje muzike preko odličnih Bose zvučnika.

Leave a Reply