Početna Broj 190 TEST: Samsung Galaxy S7 i S7 Edge – Elegancija vrhunskih performansi

TEST: Samsung Galaxy S7 i S7 Edge – Elegancija vrhunskih performansi

Nove perjanice Samsungove ponude zadržavaju najbolje od prethodnika, donose evolutivna unapređenja i ponovo su otporne na vremenske prilike

blank
ATV & NAUTICA ATV

Prethodna generacija vrha ponude korejskog giganta, modeli S6 i S6 Edge, konačno su stavili tačku na prigovore o tome kako kvalitet izrade Galaxy S porodice, i pored najnaprednijih tehničkih karakteristika, nije na očekivanom nivou, pogotovo u odnosu na glavne konkurente. Još tada je plastika zamenjena kombinacijom metala i stakla, a kod aparata je postignut efekat ekskluzivnosti i vrhunske klase. Samsung Galaxy S7 i S7 Edge pomeraju granicu za još jedan stepenik naviše, i nude ništa manje elegantno i kvalitetno kućište, ali sada sa dodatkom proširive memorije i otpornosti na vodu i prašinu.

Klasična varijanta
Na prvi pogled se Galaxy S7 ne razlikuje bitno od svog prethodnika. Staklene površine ponovo se nalaze napred i pozadi, otporne na ogrebotine (Gorilla Glass 4), sa metalnim rubom. Bočne površine su sada zaobljene, bez ravnih površina, što ne narušava ergonomiju a pojačava utisak dopadljivosti, barem prema našem mišljenju. Svidelo nam se i što je površina pozadi sada neznatno povijena na krajevima, pa je baratanje jednom rukom mnogo udobnije i bezbednije iskustvo, pogotovo u pokretu.

ATV & NAUTICA ATV

Plus: Ekran i dizajn, hardverske komponente
Minus: Nema FM radio, nema IC predajnik

Samsung Galaxy S7 SM-G930
OS: Android 6.0 (Marshmallow)
Procesor: Quad-core 1,6 GHz i Quad-core 2,3 GHz
Memorija: RAM 4 GB, Storage 32 GB
Kamera: 12 Mpx, FullHD / 5 Mpx (front)
Ekran: Super AMOLED, 5.1“, 1.440×2.560 px, 576 dpi
Povezivanje: HSPA, WiFi, BT, NFC, IC
Ekstra: GPS, IC, barometar, magnetometar, senzor temperature i vlažnosti, biometrijski čitač otiska prsta
Baterija: 3.000 mAh
Dimenzije: 142,4×69,6×7,9 mm, 152 g

Cena: 91.990 RSD
Kontakt: www.samsung.rs

Tek kada S6 i S7 istovremeno držite u ruci primetićete da je novi model nešto veći i teži, ali ga to samo čini još robustnijim, i poboljšava opšti utisak. Aparat se izrađuje u nekoliko varijanti boja (crna, bela, srebrna i zlatna), što bi trebalo da zadovolji ukus različitih kategorija korisnika, čemu Samsung po pravilu pridaje veliku pažnju. Ostaje primedba da je ovakav izbor materijala, premda izuzetno dopadljiv, pravi „magnet“ za otiske, pogotovo na tamnoj verziji. Ekran je na klasičnoj varijanti ostao praktično nepromenjen, što znači da ponovo imamo fenomenalni Super AMOLED dijagonale 5,1 inča, u visokoj rezoluciji, sa prepoznatljivim jasno izraženim kontrastom, „zift“ crnom bojom i zasićenim koloritom.

Leave a Reply