Početna Broj 190 TEST: Toyota Avensis – U trendu

TEST: Toyota Avensis – U trendu

Kako par LED cevčiva može da promeni utisak o celokupnom automobilu

Prvi utisak koji redizajnirani Toyota Avensis ostavlja na prolaznika je da se radi o manjem automobilu nego što on zapravo jeste. Autor ovog teksta je pri prvom susretu bio zaista zbunjen jer Avensis ne deluje kao auto od 4,75 metara. Dosta spoljašnjih elemenata je uticalo na taj pogrešan utisak, a najviše masivni bokovi, koji „skraćuju“ ovaj model. Dizajnerski Avensis prati ostatak game, a svakako najupečatljiviji detalj su nova prednja i zadnja svetla sa elegantnim LED svetlosnim cevima, koje ga čine više nego prepoznatljivim. I to ne samo u odnosu na konkurenciju, već i u odnosu na prethodni Avensis, koji je bio nekako suviše tradicionalan. Ova svetla su ga značajno podmladila.

Ulaskom u kabinu „stvari dolaze na svoje mesto“, odnosno postaje nam jasno da je reč o „punokrvnom“ sedanu, da ne kažemo – limuzini. Mesta za putnike ima zaista dosta, kako napred, a posebno pozadi, što je bila jedna od boljki prethodne verzije. Uz to, prtljažni prostor ima zapreminu od preko 500 litara! Vozačka instrument tabla je dosta uspela kombinacija modernog i tradicionalnog. Zadržana su dva analogna pokazivača brzine i broja obrtaja motora između kojih je smestila 4,2-inčni ekran visoke rezolucije. Rešenje koje smo već videli u Aurisu i koje nam se, kao i tamo, veoma svidelo. Preko tog ekrana je moguće sve informacije sa putnog računara, trenutno ograničenje brzine, izvor muzike, kao i kako sve to lepo i jednostavno podesiti.

Na središnjem delu je smeštena nova Toyotina verzija infotainment sistema – Touch 2. Preko ekrana dijagonale osam inča je moguće kontrolisati – slušanje muzike preko FM radija (sa odličnim grafičkim rešenjem za prikazivanje trenutno dostupnih stanica), USB-a i Bluetootha, navigacija (sa naprednim prikazom pravaca), prikaz trenutne i „minutne“ potrošnje… Za razliku od pomenutog Aurisa, ekran je okružen normalnim, a ne senzorskim „touch“ tasterima. Ovo rešenje je bolje iz dva razloga – vizuelnog i praktičnog, jer sada znate kada ste nešto pritisnuli. Ispod tog velikog ekrana se nalazi kontrola automatske dvozonske klime.

Kada je bezbednost u pitanju, ona je podignuta na stepenicu više. LED farovi ima opciju automatskih dugih svetala. Prisutni su i najnoviji sistemi stabilnosti (VSC+) i kontrole proklizavanja (TRC). Tu je i senzor pritiska u gumama, kao i sistem automatskog kočenja kod opasnosti od sudara. A za, ne daj Bože, na raspolaganju je i sedam vazdušnih jastuka.

Za kraj smo ostavili i deo o motorizaciji. On je posebno zanimljiv zbog trenutne fantastične akcije u kojoj se po ceni Avensisa sa benzinskim motorom može kupiti dizelaš! Dakle, na vama da izaberete između Valvematic benzinaca od 1,6 litara i 132KS, odnosno 1,8 litara i 147KS i para dizel agregata – 1,6l/112KS i 2,0l/143KS. Mi smo probali slabiji dizelaš i bili više nego zadovoljni njegovim voznim osobinama. Prema tome, trk u Toyotine salone, jer akcija traje do kraja meseca. (A ne znamo da li će je produžiti.)

Toyota Avensis
Motor: dizel, 1598 ccm, 112KS
Ubrzanje (od 0 do 100 km/h): 11,4 s
Maksimalna brzina: 180 km/h
Potrošnja (komb.): oko 5l / 100 km
Dimenzije: 4750x1810x1480mm, 2040 kg

Cena: od 19.900 EUR
Kontakt: www.toyota.rs

Leave a Reply